Dosadile stalno iste face? Promijenite svoj Facebook kako vi želite!

Objavljeno: 24. 10. 2014 u 12:32h

Viđaš statuse istih ljudi i linkove stranica za koje se ni se sjećaš da si lajkovao. Vrijeme je da složite svoj Facebook nalog malo bolje…

Facebook-novosti

Facebook je pametan, odnosno želi biti – želi shvatiti što i ko nas zanima kako bi nam ponudio još više toga. Prati s kojim prijateljima najviše komuniciramo, koga najviše lajkamo, čije linkove klikamo i u ‘feedu’ nam onda prikazuje više toga. Međutim, kako to s algoritmima često bude, nekad se pravi i prepametan, odnosno servira nam stalno isto i onda nas to više ne zanima, nego nam dosadi.

Kako više ne bi morao gledati objave uvijek istih ljudi, a propustiti neke važne događaje iz života svojih prijatelja, pročitaj trikove kojima možeš uticati na to šta vidiš na Facebooku:

1. Najnovije/najpopularnije

U glavnom meniju s lijeve strane kod News Feed stoji strelica, a klikom na tu strelicu možeš izabrati želiš li vidjeti najnovije (Recent) ili najpopularnije objave (Top stories).

2. Reci “Fejsu” šta te zanima

U desnom gornjem uglu svake objave koju vidiš stoji znak koji izgleda kao naopaki krov, a klikom na njega otvara se meni na čijem dnu je opcija kojom Facebookovim algoritmima možeš reći šta te zanima. Odnosno, Face će ti ponuditi dvije objave, a ti trebaš označiti onu koja te više zanima pa ćeš takve ubuduće češće viđati.

3. Ušutkaj one koji te ne zanimaju

Isti onaj naopaki krov iz prethodne stavke nudi pregršt opcija za uređivanje objava koje vidiš. Uz objavu tetkine komšinice s kojim ni ne znaš kad si se sprijateljio na Facebooku niti te zapravo zanima što radi lijepo označiš Unfollow i nećeš više viđati njene objave.

4. Još malo podešavanja

Osim biranja najnovijih ili najboljih objava, urediti  News Feed možeš još preciznije klikom na kolutić koji stoji uz njega u meniju s lijeve strane. Otvoriće ti se prozor u kojem možeš označiti koje ljude, ali i stranice i aplikacije želiš ušutkati.

5. Obračunaj se s oglasima

Progone te dosadni oglasi za mršavljenje, čudotvorne kreme ili stvari koje te ni najmanje ne zanimaju? Tu opet uskače onaj krović. Klikom na njega izabireš želiš li sakriti samo taj oglas ili sve oglase te stranice. Facebook će željeti znati zašto ne želiš vidjeti oglas – možeš označiti da te ne zanima, ali taj korak možeš i preskočiti.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/nauka-i-tehnologija/dosadile-stalno-iste-face-promijenite-svoj-facebook-kako-vi-zelite/||claudebot