Frontmen banjalučkog benda Tupas Mene Davor Tojčić: Ideje utkane u rok note

Objavljeno: 25. 1. 2015 u 10:28h

U rok kuhinji “Tupas Mene” krčka se jedan album koji neće biti ograničen određenim muzičkim pravcem, nego će biti skup autorskih pjesama koje su se nama kao članovima benda svidjele i za koje smatramo da će na najbolji način prenijeti publici ono što kroz muziku i tekstove želimo da kažemo.

Tupas mene

Ovim riječima za “Glas Srpske” talentovani muzičar, vokal i frontmen ovog banjalučkog benda Davor Tojčić najavljuje novi album na kojem članovi benda vrijedno rade.

“Neki singlovi će zvučati kao klasične rok pjesme, dok će neki imati malo žešću notu, a tu će se naći i pokoja “mekša” nota. Ideje postoje već duže vrijeme, ali sad vjerujemo da smo kao bend dovoljno sazreli da te ideje realizujemo i uklopimo u jednu cjelinu u kojoj će doći do izražaja naša energija i ljubav prema muzici” smatra Davor.

Na albumu će, kako je rekao, biti osam do deset pjesama, a tekstove je do sada pisao on.

“Za sada je tako, ali kao i u svemu što “Tupas Mene” kao bend radi, ne postoje nikakva striktna pravila, tako da je svačija ideja ili prijedlog uvijek dobrodošao. Dragan Moconja (gitara) do sada je bio zaslužan za muzičku stranu, što ne znači da ni Ognjen Kopuz (bubanj), Vladimir Maksimčuk (gitara) ili Bojan Jokšić Vukoje (bas) neće imati dobru ideju za muziku ili tekst za neku novu pjesmu. Dolazimo sa idejama, a onda svi zajedno radimo na aranžmanima, melodijskim linijama, kao i tekstu. Mi smo bend, cjelina i trudimo se da tako i funkcionišemo” ispričao je Davor.

Još ne znaju kojom će pjesmom najaviti novi album, a kako Tojčić kaže, to će biti iznenađenje.

Kada je riječ o tome da li mladi ljudi imaju dovoljno prostora da iskažu svoju kreativnost na domaćoj muzičkoj sceni, Davor smatra da nikad nije samo jedna strana kriva.

“Prostor se stvara, a ne dobija. Ne želim ovim putem nikoga prozivati ili reći da mi kao bend to ispravno radimo, nego da svi zajedno radom možemo napraviti puno više nego što sada imamo. Scena se stvara. Lako je postati dio nečega što postoji, ali moramo biti svjesni da je to u ovom slučaju nemoguće. Moramo zajedno raditi, podržavati i cijeniti tuđi rad, a manuti se sujete i nadmetanja. Tek tada ćemo imati prostora i kritičnu masu koja je potrebna za svaki vid napretka. Muzička ili bilo koja druga scena nije izuzetak” zaključio je ovaj mladi muzičar.

Stvaranje muzike

“Vodimo se isključivo ljubavlju prema muzici, stvaranju i dobrom druženju. Tu smo da se dobro zabavljamo i da tu energiju prenesemo na ljude koji nas slušaju. Nažalost, živimo u okruženju i vremenu koje je daleko od sjajnog, tako da se to prožima i kroz našu muziku i tekstove. Smatram da je to u neku ruku i obaveza nas koji se bavimo bilo kojim vidom umjetnosti. Postavljati pitanja, komentarisati i analizirati svijet oko nas” istakao je Davor Tojčić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/frontmen-banjaluckog-benda-tupas-mene-davor-tojcic-ideje-utkane-u-rok-note/||claudebot