Banjalučki sastav “Alexandria” radi punom parom

Objavljeno: 3. 10. 2014 u 12:58h

Članovi banjalučkog sastava “Alexandria” nakon dva albuma odlučili su da snime EP pod nazivom “2170”, sa tri pjesme za koje planiraju da rade spotove.

aaa

Tibor Tišma, frontmen ovog benda, navodi da je posljednjih sedam mjeseci proveo u Sidneju, gdje je imao priliku da radi na novom materijalu u jednom potpuno drugačijem okruženju.

“Rad na novom EP-u ili maksi singlu pod nazivom ‘2170’ je bilo dosad najbolje iskustvo u studiju, gdje nisam bio ograničen vremenom niti deadlineom određenih datuma. Ideja je bila da promjena sredine utiče na maštu i stvaralaštvo u novom kontekstu”, kaže on.

Singlovi “Zidovi”, “Zbog ponosa” i “Tokyo”, koje slušaoci imaju priliku da čuju na radio-stanicama, snimani su u studiju “Vincents Studio's” sa producentom Samuelom Iervasijem, koji je svojim umijećem stvorio potpuno novi svijet u Tišminim pjesmama.

“Zajedno s njim je na snimku učestvovao Dragan Davidović, koji je još polovinom 2000. godine svirao u ‘Alexandriji’ i sa kojim sam imao izuzetnu vezu kao kompozitor”, navodi Tišma.

Napominje da je EP inspirisan ličnim stvarima i događajima, a dijelom i buntom i njegovom percepcijom svega onog pogrešnog što nalazi u okruženju, tako da je pokušao da tu frustraciju prebaci u stih.

“Ja nemam namjeru da ikome objašnjavam kako stvari stoje i da svoje mišljenje guram publici u grlo. Neka svako razmišlja kako hoće i kako želi, ali moj stav je moj stav i ako sam u stanju da ga prebacim u stih i od njega napravim pjesmu, tim bolje po mene”, smatra Tišma.

Otkriva da je snimanje spota za pjesmu “Zidovi” u procesu, kao i da je upravo ta pjesma izabrana za prvi singl sa “2170”.

Albumi

  • “Aktivni Radio Materijal”
  • “Pro Bono”

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/banjalucki-sastav-alexandria-radi-punom-parom/||claudebot