Rolin Humes iz Rijeke novi polufinalisti banjalučkog Castrafona

Objavljeno: 29. 8. 2014 u 21:01h

Riječki pop rock blueseri Rolin Humes, pobjednici su druge kvalifikacione večeri regionalnog muzičkog takmičenja Castrafon, koje se održava svakog četvrtka u banjalučkom kafe klubu Castra.

Rolin Humes i Margine

Pored pobjednika publika je tokom večeri 28. avgusta mogla čuti i punk rock bend Margine iz Banjaluke, a grupa Ako, koja je trebala nastupiti kao treća takmičarska ekipa, zbog privatnih razloga je bila primorana da otkaže nastup.

Banjalučkim ljubiteljima rock muzike ime Rolin Humes nije nepoznato, jer je ovaj sastav svoju vještinu sviranja već pokazao na petom izdanju Jelen Demofesta.

“Drago nam je da smo nakon nastupa na petom Jelen Demofestu ponovo u Banjaluci, a još se više radujemo jer nam je uspješan prolazak kroz kvalifikacije Castrafona omogućio da ponovo dođemo i nastupimo po treći put. Atmosfera je bila odlična, a nakon koncerata na brojnim festivalima i sami smo se poželjeli manjih svirki”, kažu momci iz sastava Rolin Humes.

Riječani tako nastavljaju put prema finalu takmičenja, čija je prva nagrada oprema u vrijednosti 1.000 KM, koju poklanja banjalučka muzička kuća ARS.

“Zadovoljni smo dosadašnjim tokom takmičenja i trudimo se da sve bude podređeno bendovima koji nastupaju, jer je misija Castrafona, prije svega, promocija autorskog rada mladih rok sastava”, kazao je Danijel Karalić, banjalučki muzičar i jedan od organizatora ovog takmičenja.

Pored Rolin Humes, u polufinale Castrafona, koje će biti održano 2. odnosno 9. septembra, plasirao se i prijedorski bend Genetička kontrola, dok je finalno veče zakazano za 16. oktobar.

 

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rolin-humes-iz-rijeke-novi-polufinalisti-banjaluckog-castrafona/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])