Dječaci zatresli DFK

Objavljeno: 1. 4. 2012 u 15:31h

Splitski Dječaci su sinoć zatresli DFK i svoje fanove intimno upoznali sa ISTINOM. Dječaci su ponovo navratili u Banjaluku kako bi promovisali svoj novi album i družili se sa banjalučkom publikom koja im je ostala u dobrom sjećanju.

Ovu simpatičnu trojku čine Zondo, Ivo i Vojko, momci koji su se već daleke 1999. godine pojedinačno počeli baviti rap muzikom. Nakon intenzivne muzičke saradnje oni su 2005. godine osnovali bend pod nazivom Dječaci. Njihovo ime je poteklo kroz šalu uz pivo, a danas mnogi širom regiona najviše vole splitske Dječake.

Pjesme koje se nalaze na albumu ISTINA potiču iz života Dječaka, međutim Zondo kaže da njihove pjesme kolektivno ne nose poruku, te da im nije cilj da mijenjaju svijest ljudi.

“Kada je neko nešto naučio iz pjesme? Kao ‘sad neću ubijati, jer mi je to rekla ova pjesma’ – to je glupost”, kaže Vojko.

Ivo je objasnio zašto se Dječaci zapravo bave ovom vrstom muzike.

“Radimo ovaj posao jer volimo slušati svoj glas, to nas veseli, to nam je gušt, a volimo slušati ovu vrstu muzike i od drugih autora”, rekao je Ivo Sivo.

Dječaci su objasnili da se na našem području još uvijek ne može živjeti od rap muzike, a pogotovo kada sastav prati loša karma.

“Zaglavila se ručna od kombija, pa moramo tražiti automehaničara da nam to popravi. Tako da će sve što zaradimo otići na to (smijeh). Neko je bacio kletvu na nas”, našalio se Zondo.

Debitanski album ovog sastava, “DRAMA”, 2009. proglašen je albumom godine, a drugi album ISTINA, koji je prošle godine izašao za Croatiu Records takođe je pridobio nevjerovatnu pažnju.

Kako momci objašnjavaju, DRAMA je po reperskim terminima tvrđa, ali ISTINA, koja ima manje tehničkih reperskih stvari, više udara tamo gdje boli.

“ISTINA pokazuje da smo se promijenili. A neki dio publike želi da svi albumi budu potpuno isti, to nema smisla. Muzički je ovaj album puno bolji”, rekao je Ivo.

Dječaci su trenutno fokusirani na promociju ISTINE, te na rad na novom albumu. Sada su u fazi skupljanja gradiva i nabavljanja informacija za svoj treći album. Što se tiče saradnje sa drugim reperima, Ivo je objasnio da Dječaci jedino sarađuju sa užim krugom ljudi, te da je teško naći vremena za zvijezde iz regije, kao što je Ajs Nigrutin koga oni veoma cijene.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/djecaci-zatresli-dfk/||claudebot