Aurora: “Trebaš vjerovati u to što radiš i uvijek biti uporan”

Objavljeno: 15. 3. 2012 u 18:26h

Banjalučki rok bend Aurora, kao pokazatelj da banjalučka muzička scena i dalje napreduje, večeras će u DFK promovisati svoj prvi album “Kula od karata”. Na ovom poklon koncertu, publika će imati priliku da čuje osam numera koje se nalaze na prvom albumu, ali i dvije nove pjesme koje najavljuju sljedeći materijal.

Bend, koji je 2005. godine počeo sa radom i sviranjem autorskih pjesama, u zadnjih par godina je često mijenjao postavu. Međutim, 2010. godine skupila su se četiri momka sa istim ciljem da zapečate svoj zvuk na banjalučkoj muzičkoj sceni i sastave svoj prvi album. Sadašnju postavu čine Vladimir Maksimčuk (gitara/vokal), Boris Maksimčuk (gitara), Marko Kovačić (bas) i Nenad Mikić (bubnjevi).

Album “Kula od karata” sniman je u Banjaluci u studiju Plazma, a postprodukcija rađena je u Vankuveru, Kanadi. Na albumu se takođe pojavljuju i drugi muzičari uz čiju saradnju je bend Aurora ostvario zvuk i glas za kojim su godinama tragali. Saradnici na albumu su bili: Goran Baštinac – klavijature, Rade Vojvodić – slajd gitara i bekvokali: Dražan Pozderović Oskar, Vanja Misić, Biljana Smiljić.

Album se sastoji od autorskih pjesama koje je u velikom dijelu pisao Vladimir Maksimčuk, međutim i ostali momci su se uključili u proces stvaranja, te je ovaj materijal drugačiji od ostalih.

“Ima tu nekih ljubavnih tema, a uglavnom su društveno-socijalni problemi. Uglavnom nas okruženje inspiriše”, rekao je Vladimir Maksimčuk.

Pjesma, koja se po mišljenju benda najviše ističe, je prva pjesma na albumu, instrumental kojeg su nazvali “Aurora”. Međutim, bend vjeruje da će pjesme “Kula od karata” i “Zemlja zombija”, za koje su snimili spotove, privući najveću pažnju publike.

Boris Maksimčuk je izrazio nadu da će bend uskoro nastupati na nekim malo većim festivalima u regionu, te da će njihov prvi album dotaći ljude i van RS.

“Za sad nismo planirali promocije van Banjaluke, ali i za to će sigurno doći vrijeme. Planovi su nam da sviramo po regionu. Da malo promovišemo ovaj album. Trudićemo se da sviramo što više možemo”, rekao je Boris Maksimčuk.

Album “Kula od karata” se neće izdavati u CD formatu, jer kako Vlado kaže, muzička industrija je na lošem nivou, jer ljudi više ne kupuju CD-ove već muziku skidaju sa interneta.

“Zvanični sajt nam je u završnoj fazi tako da smo planirali staviti sve pjesme sa albuma na sajt da omogućimo besplatan download svih pjesama. Ovaj CD smo više odštampali za prijatelje, podijelili ga po radio i tv stanicama. Manji broj CD-ova se može kupiti u Zanatskom centru u trgovini Kec. Međutim, više nema smisla izdavati CD-ove”, rekao je Vladimir Maksimčuk.

Bend vjeruje da je stanje banjalučke muzičke scene nezadovoljavajuće, jer mladim bendovima nije pružena dovoljna podrška.

“Bendovi uglavnom nisu sređeni, znači postoje možda dvojica koji to guraju, a ostali iz nekih sitnih, pogrešnih interesa sviraju. Sami ne možemo ništa napraviti, samo se borimo sa vjetrenjačama. Mi smo za to da se pravi scena, ali nemamo s kim. Mora se iskrena emocija stvoriti iznutra da bi se nešto napravilo. Za sad mi udaramo po svom pa ćemo vidjeti dokle ćemo doći”, potvrdio je Boris Maksimčuk.

Što se tiče novih spotova, Boris kaže da će se oko toga angažovati nakon izlaska nadolazećeg albuma. Za sad, bend se fokusirao na to da što veća publika čuje njihov prvi album i da njihov zvuk postane prepoznatljiv i van Banjaluke. Moto benda je da treba vjerovati u to što radiš i uvijek biti uporan.

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/aurora-trebas-vjerovati-u-to-sto-radis-i-uvijek-biti-uporan/||claudebot