Osam alatki za uljepšavanje koje morate imati u svom neseseru (Foto)

Objavljeno: 26. 2. 2015 u 17:02h

Naravno, vaši prsti i mali aplikatori koji dolaze uz šminku će odraditi posao, ali ako želite da izgledate kao da vas je našminkao profesionalni šminker, morate nabaviti i profesionalni alat. Donosimo osam alatki za uljepšavanje koje svaka žena treba da ima u svom neseseru.

Uvijač za trepavice

Za savršene trepavice nije dovoljna samo maskara. Uvijač za trepavice će vam pomoći i da podignete trepavice usljed čega će oči izgledati krupnije i ljepše. Nakon što ste ih uvili, nanesite maskaru i dobićete predivan izgled očiju.

Kosa četka za rumenilo

n2

Zahvaljujući ovoj četki, nanošenje rumenila duž obraza i jagodica će biti mnogo brže, preciznije i jednostavnije. Izaberite četku od prirodne dlake, jer će rumenilo izgledati mnogo prirodnije.

Savijena četkica za nanošenje ajlajnera

n3

Idealna je za brzo i precizno nanošenje proizvoda bilo da se radi o tečnom ajlajneru, kremastom ili onom u vidu gela. Plastični dio četkice mora biti dovoljno dugačak da ga možete čvrsto uhvatiti kako biste alajner što preciznije nanijeli.

“Oštra“ četkica za nanošenje korektora

n4

Ako imate problema prilikom prikrivanja tamnih kolutova ispod očiju, ovu četkicu morate imati. Zahvaljujući ovoj četkici, na jednostavan i precizan način ćete prikriti i najtamnije dijelove lica.

Spužvica za nanošenje šminke u obliku kupe

n5

Bacite ravne spužvice koje samo upijaju proizvod, a nabavite okrugle sa oštrim vrhom koje podsjećaju na kupu. Zaobljeni donji dio  idealan je za nanošenje šminke na obraze i duž vilične kosti, dok  gornjim dijelom možete nanijeti sjenku u unutrašnje uglove očiju.

Fen za kosu sa turmalinom

n6

Moćni mineral turmalin nalazi se u unutrašnjosti fena i prilikom sušenja na kosu “izbacuje“ negativne jone koji neutrališu i obnavljaju kosu. Nakon sušenja kosa će izgledati kao da ste je osušili na prirodan način te će biti sjajna i nježna.

Okrugla četka za kosu

n7

Vrijeme je da veliku četku za feniranje zamijenite manjom. Mala, okrugla četka će smiriti naelektrisanu kosu i dati joj volumen. Ako imate gustu kosu, mnogo lakše ćete je isfenirati korištenjem ovakve četke.

Figaro

n8

Vjerovatno ste već primjetili da figaro dolazi u raznim veličinama. Uvijek se odlučite za “zlatnu sredinu“ – veličinu figara između jednog do dva centimetra. Kosa uvijena figarom će svakoj dami dati svjež i moderan izgled. Vodite računa da prije korištenja na kosu uvijek nanesete sredstvo za zaštitu od toplote.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/osam-alatki-za-uljepsavanje-koje-morate-imati-u-svom-neseseru-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])