Osam najčešćih grešaka prilikom nanošenja pudera i kako da ih izbjegnete (Foto)

Objavljeno: 2. 2. 2015 u 17:00h

Jedan od najzahtjevnijih “poslova“ prilikom šminkanja jeste nanošenje pudera. Pronalaženje odgovarajućeg te nanošenje istog, djeluje skoro kao nauka. Da bismo vam olakšali ovaj dio šminkanja, donosimo osam najčešćih grešaka koje činite prilikom nanošenja pudera te savjete kako da ih ispravite.

Nepravilno ga testirate

m1

Nemojte ga testirati na unutrašnjoj strani zgloba, jer je jedino pravo mjesto, ustvari, lice. Puder nanesite duž vilice, oko nosa i ispod očiju kako biste pronašli nijansu koja će vam u potpunosti odgovarati.

Zaboravljate na podnijansu

m2

Veoma je važno da znate da li je vaša koža toplo ili hladno tonirana ili je pak neutralna. Puderi, pored osnovne nijanse, imaju i podnijanse. Često se desi da izaberete nijansu koja vam u potpunosti odgovara, ali ako niste pogodili i odgovarajuću podnijansu, lice će izgledati neprirodno.

Ne koristite prajmer

m3

Na lice prvo nanesite hidratantnu kremu kako biste stvorili osnovu za lakše nanošenje pudera. Možete koristiti toniranu ili BB kremu, jer ćete na taj način u potpunosti sakriti sve nedostatke na koži. Silikonski prajmer će pomoći pri lakšem nanošenju pudera te će šminka trajati duže.

Koristite pogrešnu formulu

m4

Ako imate masnu kožu, za vas su idealni matirani puderi. Za suhu kožu najbolje je izabrati tečni puder sa prirodnim sjajem. Ako pravilno izaberete odgovarajući puder, smanjićete količinu ostalih proizvoda koje inače koristite da biste postigli isti izgled lica (manje praška za masnu kožu ili manje iluminatora za suhu kožu).

Ne koristite odgovarajući “alat“ za nanošenje šminke

m5

Obično ćete na kutiji proizvoda pronaći objašnjenje na koji način je najbolje da ga nanesete. Ako ga u kojem slučaju nema, najbolje “alatke” za nanošenje šminke su spužvice i četke. Ako koristite spužvicu, umočite je u proizvod te laganim pokretima “tapkajte” po licu. Ako ste se odlučili za četku, par puta pređite preko proizvoda te ga nanesite na lice malim, kružnim pokretima.

Ne kvasite spužvicu

m6

Ako želite da puder nanesete pomoću spužvice, vodite računa da je pokvasite te iscijedite višak vode. Na ovaj način, spužvica će ukloniti višak vlažnosti iz pudera te će lice izgledati prirodnije. A ako je spužvica suha, moraćete koristiti mnogo više pudera što će dovesti do neprirodnog izgleda kože.

Zaboravljate na vrat

m7

Bez obzira što puder savršeno odgovara boji vaše kože, ni u kom slučaju nemojte da ga zaboravite nanijeti i na vrat. Na ovaj način ćete izbjeći ružne prelaze te će koža izgledati mnogo prirodnije.

Nepravilno nanosite završni sjaj

m8

Ako završni sjaj nanosite kružnim pokretima četke, postoji mogućnost da ćete skinuti veći dio pudera. Umjesto toga, tapkajući tuferom (ili ekstra mekom četkom) nježno pređite preko lica kako biste dobili što prirodniji izgled.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/osam-najcescih-gresaka-prilikom-nanosenja-pudera-i-kako-da-ih-izbjegnete-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])