Trikovi sa korektorom za fantastičan izgled (Foto)

Objavljeno: 30. 1. 2015 u 17:02h

Nažalost, nemoguće je imati savršenu kožu. Jednostavno, ona je uvijek na “udaru“ i prikuplja svu nečistoću sa kojom se svakodnevno susrećete. Rezultat toga su najčešće podočnjaci, bubuljice, pjege i ostale nesavršenosti kože. Krajnje je vrijeme da naučite kako da pravilno koristite korektor. Donosimo šest najboljih savjeta i trikova koji će vam pomoći da sakrijete i najveće nedostatke.

Koristite ekstra-mekanu četku da prikrijte crvenilo kože

k1

Kada su u pitanju opekotine od sunca, “zapaljeno“ lice je mnogo gore od bola. Iako je neophodno da uvijek nanosite kremu sa zaštitnim faktorom, nekada se dogodi da ipak izgorite. Prije nanošenja korektora, na lice stavite kremu sa zaštitim faktorom kako bi koža omekšala. Korektor mora da bude bez dodataka (sjaj ili miris), jer samo takav neće izazvati dodatnu iritaciju kože. Tapkajući prstima, lagano nanesite korektor. Možete koristiti i veoma mekanu četku. Izbjegavajte sve ostale načine nanošenja.

Zaštitite kožu prije nanošenja korektora

k2

Odabrali ste predivnu haljinu za izlazak, ali nakon depilacije, na koljenu je ostao krvav trag. Nemate vremena da mijenjate cijelu kombinaciju zbog jedne obične posjekotine. Šta da radite?  Jednostavno je! Sačekajte da se krv zgruša te nanesite losion za tijelo. On će djelovati kao zaštita od korektora koji ćete nanijeti čim koža upije losion. Koljeno će izgledati kao da se ništa nije dogodilo, a vi ćete zablistati u novoj haljini.

Korektor prije pudera

k3

Za bolje prikrivanje nedostataka na koži prvo nanesite korektor pa tek onda puder. Korektor ima mnogo veću moć prikrivanja nedostataka poput bubuljica, malih krasti, crvenila kože ili podočnjaka pa se zbog toga i koristi kao osnova za puder.

Prekrijte sitne vene i crvenilo na kapcima

k4

Kako god da se našminkate, nikako ne uspijevate da prekrijete sitne vene i crvenilo na kapcima. Da bi kapci izgledali besprijekorno, na njih nanesite tanki sloj korektora. Problem riješen! Međutim, nikada ga ne koristite kao osnovu za sjenku, jer on nije dovoljno suh kako bi je “držao“ na mjestu.

Koristite korektor u boji

k5

Ponekad se može dogoditi da se promjene na koži vide, iako ste stavili korektor. Ako je koža ispod pigmenta izrazito plava ili crvena (velika bubuljica ili crni kolutovi ispod očiju), obični korektor neće biti dovoljan. U tom slučaju izaberite žuti ili zeleni korektor za prikrivanje crvenila, a blijedo crveni za crne tačke i krugove ispod očiju. Nakon što ste nanijeli odgovarajući korektor, pričekajte da ga koža upije te preko njega nanesite nijansu koja najviše odgovara prirodnoj boji vaše kože.

Koristite prajmer i sprej za fiksiranje šminke (fiksator)

k6

Ovaj dinamični duo je ključ za prikrivanje svih nedostataka pa čak i tetovaža. Takođe, ova dva proizvoda će osigurati dodatnu postojanost šminke tokom cijelog dana.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/trikovi-sa-korektorom-za-fantastican-izgled-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])