Tajne vrhunskih šminkera: Jednostavni načini da istaknete oči (Foto)

Objavljeno: 26. 1. 2015 u 16:51h

Ajlajner može biti vaš najbolji prijatelj, ali i najgori neprijatelj. Postoji mnogo načina da ga nanesete. Međutim, kako da budete sigurni da ga nanosite na pravilno? Donosimo devet jednostavnih trikova kako da pravilno nanesete šminku te istaknete oči.

o1

Ajlajner nanosite u slojevima

Ako niste profesionalni šminker, moguće je da će vam biti teško nanijeti tečni ajlajner. Međutim, kada usavršite tehniku nanošenja, bićete zadovoljni, jer on ostaje mnogo duže od olovke te se ne razmazuje. Prvo povucite liniju olovkom, jer je nakon toga mnogo lakše staviti tečni ajlajner preko već postojaće linije. Nakon toga nanesite maskaru i spremni ste za izlazak iz kuće.

Za nježan i zavodljiv pogled

Za efektno našminkane oči, ali ne i prenapadno, iscrtajte gornji kapak crnim ajlajnerom, a donji smeđim. Ovo je jedan od najvećih, ali i najjednostavnijih šminkerskih trikova za lijepe, nježne oči!

“Otvorite oči”

Bijelim ajlajnerom iscrtajte unutrašnjost donjeg kapka. Ovaj trik će istaknuti i najsitnije oči. Ako su one prirodno blizu, možete iscrtati i unutrašnje uglove oka, prema nosu. Ovo će učiniti da oči izgledaju razmaknutije. Važno je da u iscrtavanju budete suptilni.

o2

Za tanke obrve

Popunite obrve sjenkom koja je za nijansu svjetlija od njihove prirodne boje. Nakon toga, na njih nanesite puder za obrve u prirodnoj boji obrva. Najbolje bi bilo da koristite čvrstu četkicu oštrog ugla. Završite tako što ćete nanijeti gel ili učvršćivač za obrve koji će držati puder na mjestu.

Istaknite trepavice

Učinite da jeftinija maskara izgleda dobro kao i ona mnogo skuplja tako što ćete je nanijeti držeći vizit kartu iza gornjih trepavica. Na ovaj način, trepavice se ne mogu saviti na suprotnu stranu te ćete nanijeti maskaru do vrha svake dlake. Rezultat su krupne oči.

Trik za deblje i punije trepavice

Nanesite ajlajner na unutrašnjost gornjeg ili donjeg kapka, kako biste dali intenzitet i dodatnu definiciju te stvorili iluziju debljih i punijih trepavica.

o3

“Lažiranje“ ravne linije

Razmazivanje je ključno ako se plašite da nećete uspjeti iscrtati ravnu liniju. Prilikom nanošenja ajlajnera, nije bitno iscrtati ravnu liniju, već prelaziti četkicom naprijed-nazad nakon što ste je iscrtali, sve dok ne dobijete glatku liniju.

Trik za krupniji izgled očiju

Ako iscrtate i gornji i donji očni kapak ajlajnerom, zatvorićete oči čineći ih sitnijima. Da biste postigli izgled krupnijih očiju, nanesite ajlajner samo do pola i na gornjem i na donjem kapku.

Prikrijte nedostatke

Ajlajner omogućava da promijenite izgled svog oka. Imate male oči? Učinite ih većim nanoseći ajlajner oko cijelog oka, koji ćete nakon iscrtavanja razmazati četkicom. Želite da oči izgledaju vizuelno šire? Prilikom iscrtavanja kapka, malo produžite liniju van spoljašnjeg dijela oka te je podignite prema gore.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tajne-vrhunskih-sminkera-jednostavni-nacini-da-istaknete-oci-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])