Četiri proizvoda za njegu kože koja trebate koristiti prije spavanja

Objavljeno: 8. 1. 2015 u 16:45h

Spavanje vam ne pomaže samo da se osjećate odmorno – to je i period kada se vaša koža obnavlja. Kada ne spavate dovoljno to se odmah primijeti i na vašoj koži. Kako biste poboljšali proces obnavljanja kože, osim dovoljno sna (sedam do osam sati noću) možete koristiti i određene proizvode za njegu kože koji će vam pomoći da ujutro izgledate prekrasno. Evo i o kojim proizvodima je riječ.

piling

Piling

On poboljšava proces obnavljanja kože otvarajući put drugim proizvodima da lakše prodru u vašu kožu. Najbolje je da koristite blagi piling (možete ga napraviti i sami: jedna kašika šećera u kombinaciji sa kašikom meda biće sasvim u redu). Piling nemojte raditi ujutro, jer će pore na licu postati previše izložene šminki i zagađivačima životne sredine (može doći do nastajanja bubuljica i akni, a to svakako želite izbjeći).

Retinol

On je od ključnog značaja za obnavljanje kože na molekularnom nivou. Vitamin A “radi” na formiranju veza sa DNK kože s ciljem popravljanja oštećenja na koži koja su nastala tokom dana, kao i na stvaranju kolagena. Noćna, hidratantna krema koja sadrži retinol odličan je način da se to i postigne.

Peptidi

Odlični su za noćnu upotrebu. Njihove amino kiseline sastavni su dio procesa obnavljanja kože, jer daju signal koži da to uradi. Peptidne veze pomažu u povezivanju kolagena vraćajući koži njenu gipkost. Koristite kremu koja ih sadrži.

Tretmani protiv akni

Obzirom da je većina proizvoda za eliminisanje i tretiranje akni prilično jaka te isušuju kožu i uzrokuju stvaranje crvenila, žene čija je koža sklona bubuljicama i aknama trebale bi da se fokusiraju na njihovo tretiranje u večernjim satima.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/cetiri-proizvoda-za-njegu-koze-koja-trebate-koristiti-prije-spavanja/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])