Šminka koja traje cijelu noć

Objavljeno: 27. 12. 2014 u 12:43h

Svakako ne želite da vam se sjenka razmaže, maskara izmrvi, ten prosija a karmin “pojede”. Srećom, imamo rješenje za svaki od ovih problema.

 šminka
Praznični dani i noći, ostanci do jutarnjih časova, a pogotovo doček Nove Godine, zahtijevaju dugi perfektan mejkap, koji u kombinaciji sa ostankom u provodu do ranih jutarnjih časova može da da postane katastrofalan. Obratite, zato, pažnju na ove savjete kako biste izbjegli takav scenario.

Prvo, što se tena tiče, nemojte za tečnu podlogu uzimati proizvode koji su mnogo teški, već se odlučite za tečnije i kremastije podloge i BB kreme, koje ćete nanijeti u dva tanka sloja na lice, a preko samo fiksirajte puderom u kamenu. Tako ćete izjednačiti ten, a to neće biti previše očigledno. Obavezno nosite kameni puder za korekcije u toku noći, kao i papiriće koji upijaju masnoću, za istant matiranje na licu mjesta.

Ako želite da vaše oči izgledaju besprekorno tokom cijele noći, tajna je u slojevima koje nanosite na kapke. Tako ćete uspjeti u nameri da se sjenka za oči ne razmaže ili da ne izblijedi.

Za početak, napravite dobru bazu. Nanesite sloj običnog korektora oko očiju , ali ne i na kapke, jer će u tom slučaju sjenka lako spasti. Umjesto toga, stavite prajmer za sjenku i to će biti najbolja baza koja će spriječiti ne samo spadanje sjenke u prahu, već i stvaranje nabora u pregibima kapka. Tanak sloj masne sjenke će biti dobra alternativa ako nemate prajmer.

Nanesite sjenku po izboru i lagano prijeđite vlažnom četkicom sa bronzerom ili rumenilom preko cijelog oka i samim tim dodajete još jedan sloj preko sjenke, koji će da spriječi razmazivanje.

Uvijte trepavice – samo tako se vaša maskara neće razmazivati.

Što se karmina tiče, prvo uokvirite usne olovkom i istom tom olovkom popunite cijele usne; to će stvoriti dobru bazu. Nanesite, zatim, jedan sloj karmina, stavite papirnu maramicu na usne i “poljubite” je – tako ćete skinuti višak ruža a ono što ostane na usnama će, sa olovkom, činiti fiksnu bazu koju će biti teško skinuti. Preko toga velikodušno namažite još jedan sloj karmina i spremni ste da sa omiljenom bojom na usnama uđete u Novu godinu!

Izvor: Sml.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sminka-koja-traje-cijelu-noc/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])