Zašto i kada izbjegavati farbanje kose u crno?

Objavljeno: 21. 12. 2014 u 16:42h

Spisak razloga zašto ne farbati kosu u crno će biti baš dug zbog ubjeđenja autora da je farbanje kose u crno pogrešno u skoro svakom slučaju. Evo zašto…

Foto ilustracija

Najveća zamjerka na farbanje kose u crno je što vam vjerovatno neće dobro stajati ovako tamna kosa koja je nepririodna za ten karakterističan za naše podneblje.

Farbanjem kose u crno izgubićete mogućnost da se lako predomislite ukoliko vam se ne svidi kako vam crno stoji, jer skidanje crne boje ne može da prođe bez posljedica po kvalitet kose, a i prilično je komplikovan tretman.

One žene koje se farbaju u crno uglavnom sve insistiraju da se kosa pri svakom farbanju boji cijela, jer se boja ispira (što se naravno nikad ne vidi jer je crna vrlo postojana boja), pa time ujedno i insistiraju na oštećenoj kosi koju time dobijaju i uglavnom su im kose suve.

Farbanje kose u crno u nekom kućnomn izvođenju je siguran način da kupatilu dodate pomalo crne boje koja se ne skida (a i saloni ne prođu mnogo bolje).

Crno farbana kose pre može da bude odbojna nego privlačna oku, pa je to i način na koji okolina vidi- kao nekoga koga nije prijatno gledati.

Ako imate sjedih vlasi, a probate da dobijete plavetno crnu kosu dobićete nijanse mastilo i šerpa plave da vam dodatno naruže crnu kosu.

Ako je farbanje kose u crno ipak vaš izbor onda evo nekoliko savjeta kako da ta operacija ipak ispadne na dobro:

Ne praktikujte da dugu kosu farbate u crno- srednje i kratke kose koje su zanimljivo ošišane, a pogotovu geometrijske frizure lijepo trpe crnu boju. Crna kosa će se vizuelno osvježiti ako joj doadate još neki ton u vidu ponekog pramena ili sekcije druge boje.

Crno farbana kosa je sjajna pa ravnijim feniranjem ističete taj sjaj koji se prepoznaje kao kvalitet kose u oku posmatrača. Ako vam je kosa slaba i rjetka tada fabanjem u crno dobijate na izgled puniju i gušću kosu.

I na kraju, farbanje kose u crno je pravi izbor za one koje vole da nose ekstravagantne frizure.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/zasto-i-kada-izbegavati-farbanje-kose-u-crno/||claudebot