Najveći grijesi u njezi kože

Objavljeno: 21. 12. 2014 u 15:24h

Ako želite zdravu i lijepu kožu, važno je da je pravilno njegujete, te izbjegavate postupke koji joj štete.

kosa-koza-lice-580x350

Kako bi bila sjajna i blistava, te što duže zadržala elastičnost i mladalački izgled, otkrivamo vam grijehe u njezi kože koje nikako ne biste smjeli raditi.

Odlazak u krevet sa šminkom – Iako dobro znaju da spavanje sa šminkom užasno šteti koži, neke žene i dalje odlaze u krevet našminkane. Ostatke šminke, te nečistoće koje su se tokom dana nakupile na licu začepljuju pore i  tokom noći se „utrljavaju“ u kožu, te mogu uzrokovati ozbiljnije probleme sa kožom.

Pretjerivanje sa pilingom – Piling je neophodno raditi jednom do dva puta sedmično, ali nikako češće. Pretjerivanje sa pilingom će oštetiti kosu, te umanjiti njenu elastičnost, što može uzrokovati pojavu bora.

Upotreba šminke kojoj je istekao rok trajanja – Stara šminka može biti izuzetno opasna po zdravlje vaše kože. Sastojci se s vremenom mijenjaju, zbog čega šminka sa isteklim rokom trajanja može naštetiti koži.

Upotreba prljavih aplikatora – Na kistovima se skupljaju ostaci šminke, masnoće i nečistoće, pa obne postaju idealno okruženje za nastanak i razvoj bakterija. Upotrebom prljavih kistova bakterije i nečistoće raznosite po čitavom licu što može uzrokovati akne, prištiće, iritacije i druge probleme.

Nanošenje šminke na šminku – Gomilanje slojeva šminke začepljuje pore i nije nimalo higijenski postupak. Ako morate popravljati šminku tokom dana, najbolje je da pri ruci imate vlažne maramice kako biste skinuli šminku, pa je ponovo nanijeli umjesto da nanosite novi sloj na staru šminku.

Izvor: Ljepota.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/najveci-grijesi-u-njezi-koze/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])