Osam trikova za šminkanje koje morate znati

Objavljeno: 15. 12. 2014 u 12:06h

Žene se svakodnevno suočavaju sa problemima u toku šminkanja.

sminka

Bilo da je u pitanju kratkotrajnost šminke ili problemi sa maskarom, ovdje su navedena rješenja koja mogu da vam pomognu, piše Blic.

Omekšajte kreon upaljačem

U koliko je olovka za oči koju koristite tvrda, možete je omekšati plamenom upaljača. Držite plamen ispod zašiljenog dijela kreona jedan sekund. Prije nego što ga nanesete na oči, ostavite da se ohladi 15 sekundi.

Stavite bijelu olovku preko kapka prije nanošenja sjenke

Ovo će vam pomoći ako želite više da istaknete boju sjenke koju nanosite.

Izbjegnite fleke od maskare uz pomoć kašike

Naslonite kašiku iznad linije trepavica dok stavljate maskaru. Višak maskare koji inače završi na vašim kapcima će ostati na kašici.

Oživite maskaru slanom vodom

Maskara se osuši kroz tri mjeseca? Nemojte je bacati. Dodajte par kapi slane vode ili fiziološkog rastvora i osvježite je.

Zagrijte uvijač trepavica

Uz pomoć fena zagrijte uvijač trepavica i pospješite njegovu funkciju.

Stavite neutralni puder na trepavice

Sa gornje strane trepavica laganim pokretom stavite neutralni puder. Preko toga stavite maskaru i dobićete puniji izgled trepavica.

Ljepilo za vještačke trepavice stavite ukosnicom

Ovako ćete izbeći prekomjerno stavljanje ljepila koji može da iscuri sa strane.

Povećajte dugotrajnost karmina na usnama

Stavite ruž na usne. Uzmite tanak sloj toalet papira i naslonite preko usana. Utapkajte neutralni ili bebi puder preko papira. Lagano skinite papir i dobićete ruž koji traje cijeli dan.

Izvor: blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/osam-trikova-za-sminkanje-koje-morate-znati/||claudebot