Nekoliko praktičnih savjeta za njegovanje kose u zimskom periodu

Objavljeno: 14. 12. 2014 u 13:51h

Zima je za kosu jednako loša kao i ljeto, a čak su i posljedice iste – kosa postaje suva i krta. Njegovanje kose je neophodno ako želite da očuvate kvalitet i dužinu jer je ona zimi izložena hladnoći, vjetru i isušenom vazduhu u zagrijanim prostorijama(u suprotnom slijedi jedno veće šišanje proplaih krajeva i isušenih sekcija).

kosa zimi

Osnovno je da na hladnoću i vjetar ne izlazite bez kape -najbolji način da sačuvate kosu je da djelujeute preventivno i da ne dozvolite da uopšte dođe do oštećenja kose (birajte kape koje su od nježnijih materijala jer grube kape pa i šalovi grebu kutikulu kose i ljušte je, ostavljajući vlas nezaštićenu).

Po mogućnosti koristite zimski šampon, kondicioner i pakovanje jer su oni formulisani da vraćaju kosi vlažnost i elastičnost.

Posavjetujte se u vašem frizerskom salonu kako da manje agresivnim farbanjem kose ili manje agresivnim stilizovanjem malo poštedite vlas u ovom periodu.

Nikako ne izlazite napolje sa vlažnim krajevima kose jer će negativni efekti tada biti neuporedivo veći.

Vodite računa o kosi prateći ovih nekoliko gore navedenih savjeta, ali nemojte da zbog kose propustite čari zime-izađite i udahnite hladan vazduh.

Izvor: B92/superzena

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nekoliko-prakticnih-savjeta-za-njegovanje-kose-u-zimskom-periodu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])