10 stvari koje bi svaka žena trebala imati u torbici

Objavljeno: 16. 11. 2014 u 13:24h

Uz nezaobilazne ključeve, novčanik i mobitel vaša torbica za posao, grad ili večernji izlazak trebala bi sadržavati još neke korisne sitnice. Riječ je o malim, ali pametnim SOS stvarčicama koje ne zauzimaju puno mjesta, a koje u datom trenutku mogu riješiti brojne probleme i situacije.

torbica

1. Ruž za usne

Svaka žena zna moć omiljenog ruža za usne – njegova raskošna boja može vam uljepšati dan i pomoći vam da uz minimalno truda izgledate dobro. Čak i ako nemate vremena za dugotrajno šminkanje, malo ruža na usnama podariće vam svjež izgled.

2. Neseser

Neseser koji sadrži rašpicu, pincetu i makazice za nokte i više je nego korisna. Napukli nokat koju zapinje za odjeću, izvučena nit na vesti ili dlačica koju ste zaboravili iščupati samo su neke od situacija u kojima vam ovakav neseser dođe kao naručen.

3. Tamponi i ulošci

Zahvaljujući stresnom načinu života majka priroda zna zakucati na vrata i onda kada je nismo očekivali. Budite pripremljene unaprijed te u torbicu spremite kutiju tampona i/ili nekoliko uložaka, koje zauzimaju malo mjesta.

4. Maramice

Maramice, bile one obične ili vlažne, trebale bi biti standardni dodatak svake ženske torbice. Osim za čišćenje ruku, možete ih iskoristiti i kao osvježivač kože tokom dugotrajnih putovanja, te za uklanjanje razmazane šminke.

5. Mini apoteka

Koliko ste puta na poslu ili tokom obavljanja sitnica po gradu osjetili glavobolju ili menstrualne grčeve, a apoteke nigdje u blizini? U torbicu ubacite par tableta protiv bolova i vaš problem je riješen. Ako vam zatrebaju, imaćete ih pri ruci, a ako vam ne trebaju, još i bolje. Isto vrijedi i za sprej za nos i/ili kapljice za oči, ako ste skloni alergijama ili patite od prehlade.

6. Hemijska olovka

Živimo u digitalno doba, ali dobra stara hemijska olovka trebala bi biti standardna pratiteljica svake ženske torbice. Nikad ne znate kada ćete morati potpisati kakav slip, zapisati važan podatak ili možda na ruku zgodnog muškarca svoj broj telefona.

7. Ogledalce

Praktično ogledalce izvrstan je ženski saveznik u situacijama u kojima se svaka od nas barem jednom našla. Upadne vam nešto u oko, rasplačete se zbog tuge, sreće ili vjetra ili pak želite provjeriti zube nakon ručka, ogledalce rješava sve ove probleme.

8. Balzam za usne

Mnoge žene svoj omiljeni balzam za usne drže na radno stolu, u dnevnom boravku pa čak i pored kreveta. Zašto se ne bi našao i u vašoj torbi? Uz ovakvog SOS saveznika vaše usne uvijek će biti spremne za poljubac.

9. Dezodorans

Žene su uvijek u akciji, a akcija sa sobom donosi i znojenje. dezodorans putnog pakiranja zauzima vrlo malo mjesta u torbi, a uz njega ćete se osjećati svježe i mirisno.

10. Upaljač ili šibice

Stavite u torbicu šibice ili upaljač čak i ako ne pušite, te nemate stvarne potrebe za ovim pomagalom. Sa šibicama možete riješiti problem ‘razvučene’ očice na odjeći, njima možete zapaliti vatru i zagrijati se ako se nađete u neočekivanoj situaciji usred prirode.

Izvor: Zadovoljna.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/10-stvari-koje-bi-svaka-zena-trebala-imati-u-torbici/||claudebot