Ofarbajte sami dugu kosu bez greške u 4 koraka

Objavljeno: 15. 11. 2014 u 13:37h

Ako ste sigurni da ste pronašli nijansu boje kojom ste zadovoljni, ne morate da jurite kod frizera kako biste ofarbali kosu, već to možete da učinite sami, kod kuće. Predstavljamo vam kratki vodič za dugu kosu, uz koji ćete u samo 4 koraka lako savladati tehniku farbanja poput profesionalca.

kosa

1. Kosa mora da bude suva, ali nikako svježe oprana. Ako imate kovrdžavu kosu ili je zamršena, ‘izvucite’ je na četku i fen i dobro raščešljajte kako biste lakše i ravnomjernije naneli boju. Podijelite kosu u četiri dijela, odnosno na dva razdjeljka – po sredini i popreko i svaku četvrtinu izdvojite šnalom za kosu.

2. Vazelinom ili vrlo masnom kremom (poput dečije) detaljno namažite čelo i vrat, sve do korijena kose. Namažite i čitave uši. To će spriječiti nastajanje tamnih mrlja po koži koje se poslije vrlo teško uklanjaju. Kada završite, izmiješajte boju u posudi i stavite najlonske rukavice.

3. Četkom ili aplikatorom detaljno namažite korijen kose, počevši od razdjeljaka. Otkačite četvrtinu kose, nanesite boju na koren i istrljajte kako bi se boja ravnomjerno rasporedila, pa ponovno zakačite šnalom. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama.

4. Nakon korijena nanesite boju i na ostatak pramenova. Skinite šnalu s četvrtine kose, nanesite boju i dobro je utrljajte u pramen kako bi se ravnomjerno rasporedila. Postupak ponovite i na ostalim četvrtinama. Boju ostavite da stoji po uputstvu i isperite je prvo običnom vodom, a potom nanesite šampon. Nakon što isperete šampon, nanesite regenerator i temeljno ga isperite.

Izvor: Zadovoljna.hr/B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ofarbajte-sami-dugu-kosu-bez-greske-u-4-koraka/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])