Bogata maska za suhu i ispucalu kožu

Objavljeno: 8. 11. 2014 u 15:21h

Zima nam se polako bliži, a sa njom i problem suhe i ispucale kože. Ukoliko je vaša koža već sad izmučena, nahranite je i oporavite prije minusa i vjetra koji će joj dodatno naštetiti.

maska-protiv-akni

Donosimo vam recept za jednostavnu, ali bogatu masku koja je idealna za njegu suhe i spucale kože.

Potrebni su vam – kašika punomasnog jogurta i kašika meda.

Sastojke pomiješajte i nanesite na prethodno očišćenu kožu. Ostavite da djeluje 15 minuta, te isperite mlakom vodom. Nakon maske obavezno nanesite i uobičajenu hidratantnu kremu.

Jogurt će očistiti, hidrirati i omekšati kožu. Osim toga, dobar je za ublažavanje iritacija, te liječenje akni i prištića. Med uklanja nečistoće iz pora, te je odličan za njegu problematične kože. Umiruje kožu, te djeluje antibakterijski. Prirodni je antioksidans koji štiti kožu.

Izvor: Ljepota.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bogata-maska-za-suhu-i-ispucalu-kozu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])