Biljana Popović, manekenka i arhitekta, prati revije i nove ideje kreatora

Objavljeno: 2. 11. 2014 u 11:41h

Manekenka i arhitekta Biljana Popović iz Banjaluke, koju znaju kao vedru osobu, kaže da uživa u poslovima kojim se bavi, ali i da uvijek pazi da je obučena lijepo i sa stilom.

Biljana Popovic

Ne robuje pravilima i trendovima koje nameće moda, ali sa zadovoljstvom prati modne revije i nove ideje kreatora.

“Uvijek me radovalo kada na ‘Moda fest’ dođe novi kreator sa novim idejama. Najzanimljiviji mi je bio način na koji su odjeću dodjeljivali modelima. Na revijama smo nosili raznu ekstravagantnu odjeću, a svaka manekenka je na drugačiji način nosila isti model odjeće”, govori Biljana.

U najljepšem sjećanju su joj ostale revije koje je radila za modnu kuću “Mona”.

“To su ujedno i bili mali glumački performansi, a ne samo klasične revije”, ističe Biljana.

Smatra da većina sugrađana Banjalučana vodi računa o svom izgledu i načinu oblačenja , ali zamjeri su nedostatak ličnog pečata u stilu.

“Ono što ljudima generalno nedostaje je mašta i dodavanje ličnog pečata i formiranje sopstvenog stila oblačenja, umjesto kopiranja drugih. Moda i arhitektura su po tome jako slične. Daju vam smjernice ‘šta i kako’, ali ostave uvijek prostora za lično oblikovanje. Ono što ljudi ne shvataju je da nije uvijek ono što je u datom trenutku trend prikladno baš svima”, kaže Biljana.

Kroz višegodišnje bavljenje manekenstvom imala je priliku da proba razne odjevne predmete i kombinacije šminke i frizure, od klasičnih do ekstravagantnih.

“U tom smislu, manekenstvo mi je i pomoglo da pronađem lični stil. Nikada nisam puno lutala i pravila neke drastičnije promjene”, dodaje Biljana.

Kada je odjeća koju nosi u pitanju, važno je da joj se sviđa i da odražava njenu ličnost, dok je cijena u drugom planu.

“Najbolju odjeću kupujem  onda  kada je ne tražim već kada slučajno naiđem na “komad” koji mi se svidi. Priče  o tome da je Banjaluka malo tržište koje nema kvalitetnu odjeću ne podržavam. Brend kao što je na primjer ‘Mango’, nudi iste odjevne predmete i u Gospodskoj ulici ili negdje preko granice. U tom smislu se najviše primjeti nedostatak mašte i hrabrost da se kombinuju razni odjevni predmeti, a ne kupuju lutke sa izloga”, naglašava Biljana.

Kao neizbježan modni dodatak kod sebe navodi unikatne ogrlice ili ešarpe kojima upotpunjuje kombinaciju. Kaže da posao koji radi daje joj slobodu u oblačenju pa nema potrebe za posebnom unifomisanošću.

“Posao koji radim daje mi slobodu u oblačenju tako da nemam izraženu razliku između poslovnog i privatnog stila. U mom ormaru preovladavaju suknjice i haljine, a većina njih je u skladu sa poslovnim bontonom oblačenja, dok je manji broj za  večernje izlaske”, kaže Biljana.

Ona dodaje da poseban dio ormara čuva za stvari koje nosi u šetnji sa kućnim ljubimcem psom rase zlatni retriver.

Kao i većina žena, Biljana voli da se šminka i koristi razne preparate, a naglašava da su njegovan ten i uredna kosa  osnova ljepote.

Uzore ne pronalazi u slavnim ličnostima, već u stvarima koje je okružuju i inspirišu.

“Tako težim se u prodavnici stilskog namještaja “Casa Bianca” u kojoj radim nađu komadi namještaja sa mojim potpisom u sklopu enterijera koje dizajniram”, dodaje Biljana.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/biljana-popovic-manekenka-i-arhitekta-prati-revije-i-nove-ideje-kreatora/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])