Za savršen ten: Čudotvorna mješavina sode bikarbone i limuna

Objavljeno: 30. 10. 2014 u 10:14h

Pored brojnih preparata koji su nam dostupni po parfimerijama i apotekama, a i raznih “recepata” okačenih na internetu, znamo potpuno dići ruke od bilo kakvog tretmana, jer, prosto, ne znamo šta da odaberemo. Mi savjetujemo – vratite se prirodi!

sb

Manite se špecija i mazalica punih kojekakvih dodataka, nego sami napravite čudotvornu mješavinu sode bikarbone i limuna.

Sve što je potrebno je:

  • Pola limuna (iscijedite ga tako da ne ostane ljuskica, već da dobijete čist limunov sok)
  • Kašičica sode bikarbone

Proces izgleda ovako:

-Umijte se mlakom vodom (ne mora nužno i sapunom)

-Na mokro lice i mokrim prstima utrljajte sodu bikarbonu. Gledajte da je utrljate po cijelom licu, a naročito na kritične regije (gdje vam je koža osjetljivija, imate bubuljice ili crvenilo)

-Pustite da soda odstoji na licu između 5 i 10 minuta dok ne osjetite blago zatezanje

– Pošto je prošlo 10ak minuta, isperite sodu mlakom vodom i obrišite lice peškirom

– U limun koji ste prethodno iscijedili (pretpostavljamo da ste ga iscijedili u neku šoljicu), umočite tufer ili komad vate, tako da lepo upije limunov sok

– Tapkajte limunov sok po celom licu. U početku će malo peći, ali to je normalan proces i nemojte da se zabrinete

Pošto ste potrošili sav limunov sok, ostavite lice da upije i ne ispirajte.

Kada je lice upilo limun i peckanje minulo, pređite tuferom ili komadom vate preko lica, ali vatu prethodno natopite bebi uljem ili kremom koja odgovara vašoj koži.

Najbolje bi bilo da ovo radite uveče, kako bi koža “prespavala” i regenerisala se. Ako “proces” obavljate ujutru, poslije toga stavljate šminku i izlazite napolje gdje ima puno prljavštine, pa i neće biti baš puno efekta.

Ovu masku stavljajte ne više od jednom nedjeljno, jer je prilično agresivna i djelotvorna. Vidjećete kako vam sve one sitne tačke koje osjećate pod prstima na licu, a i druge nepravilnosti vremenom, polako, nestaju.

Izvor: nadlanu.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-savrsen-ten-cudotvorna-mjesavina-sode-bikarbone-i-limuna/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])