Kako se pravilno koristi šampon za suvo pranje kose?

Objavljeno: 27. 10. 2014 u 21:08h

Suvi šampon dočekali smo kao izuzetno korisnu inovaciju. Dok su nekad bili previše uočljivi i teško ih je bilo ukloniti iz kose, danas us dostupni u više različitih varijanti koje su neprimijetne u kosi.

kosa

Iako su odlično rješenje u situacijama kada niste stigli da operete kosu ili jednostavno želite da je osvježite, suve šampone ipak treba pažljivije da koristite. Donosimo vam nekoliko pravila kojih bi trebalo da se pridržavate.

Prevencija

Mnoge žene suvi šampon nanose dan nakon pranja kose što je pogrešno jer na taj način danima nagomilavate šampon na tjemenu. Suvi šampon voli masnoću, pa ga stoga nanosite u situacijama kada vam se kosa zaista zamasti. U suprotnom, pustite tjeme da diše.

Četkanje

Bez obzira na to što je šampon nevidljiv u kosi, uvijek treba da ga iščetkate. Nemojte lagano da masirate šampon u tjeme nakon što ga nanesete, već ga iščetkajte kako bi kosa izgledala predivno.

Pretjerivanje

Ako pretjerate sa nanošenjem šampona, problem ćete riješiti tako što ćete kosu isfenirati hladnim vazduhom, a potom iščetkati sve dok ne uklonite šampon.

Izvor: B92.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kako-se-pravilno-koristi-sampon-za-suvo-pranje-kose/||claudebot