5 trikova šminkanja koje ste već odavno trebali naučiti

Objavljeno: 25. 10. 2014 u 13:11h

Svakodnevno se šminkate, ali sve se više čini kao da nešto ne radite kako treba? Da li je vrijeme za promjenu šminke koju koristite ili je ipak stvar u tehnici?

šminkanje

Donosimo pet malih trikova šminkanja koji će obogatiti vaš svakodnevni jutarnji ritual i pomoći da izgledate mlađe, ljepše i zavodljivije.

Čarobni trougao

Nanošenje korektora na samo one dijelove lica na kojima je potrebno možda se čini najbržim i najjednostavnijim, ali postoji još bolji način. Korektorom nacrtajte trougao tako da je najduža strana ispod oka. Vrh trougla spustite do početka nosa. Prstima ili spužvicom utrljajte korektor u kožu. Na ovaj način ćete smanjiti crvenilo ispod i pored očiju te vizuelno izdužiti lice.

Naglasite bijelu ili svjetlucavu sjenku

Da bi bijela ili svjetlucava sjenka došla do izražaja, na kapak prvo nanesite bijelu ajlajner  olovku. Ajlajner će stvoriti čvrstu, neprovidnu osnovu te će naglasiti bilo koju nijansu sjenke pa čak i onu najsvjetliju.

Trik za dugotrajniji smoky eye

Najlakši i najjednostavniji način šminkanja usmoky eye stilu ćete uraditi tako š to ćete na vanjskom dijelu kapka olovkom nacrtati “tarabu”. Nakon toga olovku razmažite prstima. Nastavite crtati “tarabu” i razmazivati dok ne dobijete željenu nijansu.

Kako do savršenih usana svaki put

Olovkom za usta (iste nijanse kao što je i karmin) nacrtajte “X” na sredini gornje usne. Nakon toga nanesite karmin na uobičajen način. Ovo je najbrži i najjednostavniji način da usne svaki put savršeno našminkate.

Napravite gel ajlajner za manje od dvadeset sekundi

Olovku za oči zagrijte jednu sekundu na plamenu šibice ili upaljača. Sačekajte petnaestak sekundi da se ohladi. Nakon toga iscrtajte oči sa svojim novim gel ajlajnerom kako biste postigli moderan te pomalo mističan izgled očiju.

Izvor: Minimagazin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/5-trikova-sminkanja-koje-ste-vec-odavno-trebali-nauciti/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])