Popravite raspoloženje za 9 sekundi

Objavljeno: 18. 10. 2014 u 16:10h

Od antistres taktike do maksimalne pozitivne energije – ovih sedam mirisa učiniće da se osetite neuporedivo bolje….

sreca3

Želite da se osjetite: Spremno za seks
Pomirišite: Cimet

Stručnjaci kažu da udisanje mirisa cimeta može da usmjeri vaš mozak na prisjećanje na vrući i strasni randevu (mnogi parfemi sadrže u sebi ovu mirisnu notu), a to će vas ubaciti u pravo raspoloženje za veče puno akcije.

Želite da se osjetite: Mirno
Pomirišite: Jabuku ili krastavac

Otkriveno je da ovi svježi mirisi imaju moć da umire nerve i povećaju osjećaj samopouzdanja. Imajte zalihu ovih zdravih grickalica pri ruci na poslu, kao prvu pomoć u danima kada se osjećate preopterećeno.

Želite da se osjetite: Srećno
Pomirišite: Majicu svog dečka

Zvuči ludo, ali istraživanja su pokazala da miris muškog znoja može da smanji napetost kod žena (odvratno, slažemo se). A ako udahnete veličanstvenu perspiraciju svog voljenog čovjeka? Kao rezultat se javlja fenomen, poznat pod imenom miris utehe, koji čini da se osjećate srećnije.

Želite da se osjetite: Društveno
Pomirišite: Buket cvijeća

Studije su otkrile da cvjetni mirisi mogu da unaprede društvenu interakciju. Naučnici kažu da je razlog za to činjenica da se cvijeće povezuje sa proslavama, pa vaš mozak automatski izjednačava ovaj miris sa vašim osjećajem povezanosti sa svetom koji vas okružuje. Sledeći put kada krenete na žurku gde ne poznajete gotovo nikoga, kupite buket cveća za domaćicu… i obavezno uronite lice u mirisni aranžman pre nego što ga uručite.

Želite da se osjetite: Genijalno
Pomirišite: Ruzmarin

Nedavno sprovedena studija otkrila je da ova biljka može da unapredi memoriju zahvaljujući sastojku koji utiče blagotvorno na kognitivne sposobnosti, koji se apsorbuje u vaš krvotok, kada udahnete ovaj herbalni miris.

Želite da se osjetite: Optimistično
Pomirišite: Kremu za sunčanje

Pošto se mirisi obrađuju u limbičkom dijelu mozga (odnosno, u emocionalnom centru vašeg mozga), mirisanje nečega što podsjeća na ljeto, evocira prijatne trenutke sa odmora, lenja popodneva pored bazena i subote u parku sa prijateljima, i trenutno vas šalje u sunčanije stanje uma.

Izvor: Cosmopolitan.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/popravite-raspolozenje-za-9-sekundi/||claudebot