Koliko često bi trebalo da perete kosu?

Objavljeno: 11. 10. 2014 u 13:04h

U posljednjih par godina broj šampona za suvo pranje kose drastično se povećao. Da li nam upotreba ovog preparata čini uslugu ili nanosi štetu?

kosa

Ono što je počelo kao pametan način da produžite svježinu svoje isfenirane kose pretvorilo se u sredstvo za ušredu vremena i novca, ali i učinilo prljavu kosu društveno prihvatljivom.

Materije u šamponu koje apsorbuju prirodno ulje iz vaše kose čine da kosa izgleda čisto, a usput joj omogućavaju dodatnu teksturu i volumen… ali koliko vremena bi trebalo da prođe pre nego što opet operete kosu?

Većina šampona sadrži agresivne sastojke koji isušuju kožu glave, čineći da svježe oprana kosa izgleda oštro ili suvo. Zato obično izgleda bolje nakon dan-dva, kada se ulje ravnomjerno rasporedi, da joj sjaj i omogući joj da se slegne.

Dan-dva bez pranja nije nikakav problem, međutim, ako danima gomilate naslage proizvoda za negu kose, rizikujete da poremetite ravnotežu na koži glave pa se mogu javiti svrab, perutanje, pa čak i opadanje kose!

Kako je svaka osoba drugačija, najbolje bi bilo da sami odredite šta najbolje funkcioniše za vas. Ako počnete da osjećate navedene simptome, to znači da ćete morati da počnete češće da perete kosu.

Izvor: B92.net

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/koliko-cesto-bi-trebalo-da-perete-kosu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])