4 pravila nanošenja pudera u prahu

Objavljeno: 29. 9. 2014 u 16:50h

Svaka žena bi u svojoj torbici trebala imati puder u prahu. Ovaj čarobni preparat će učvrstiti prethodno naneseni korektor na licu, ukloniti suvišnu masnoću te dati koži predivni, prirodni izgled.

puder

Saznajte koja su to četiri pravila nanošenja pudera u prahu.

Uvijek ga uskladite sa bojom lica

Bez obzira da li planirate izlaganje jačoj svijetlosti ili možda fotografisanje, puder na vašem licu bi uvijek trebao biti usklađen sa bojom kože. Budite oprezne, jer se boja pudera može promijeniti ako dugo stoji na koži. Izbjegavajte upotrebu tamnih nijansi, jer one, ukoliko ste izloženi jakoj svjetlosti, oksidiraju i postaju još tamnije.

Izbjegavajte vanjske ivice lica

Puder prvo nanesite na sredinu lica i to: na T-zonu, vanjske uglove nosa, na bradu i obraze. Izbjegavajte nanošenje pudera na vanjske ivice lica, jer i dalje želite da pokažete prirodni sjaj kože. Umjesto njega možete nanijeti hajlajter, jer on pomaže da vam lice izgleda što prirodnije.

Pojačajte korektor sa puderom u prahu

Uvijek preko korektora nanesite puder u prahu koji će ga zaštiti i omogućiti da traje duže. Potrudite se da uvijek koristite ovaj puder, nipošto onaj u kamenu, jer vam neće napraviti vidljive prelaze na licu.

Napravite završni “prirodni izgled”

Puder ne bi trebao da izgleda suho na vašem licu. Da biste ga “stopili” s kožom, navlažite spužvicu i lagano potapkajte po licu. Na ovaj način ćete ukloniti višak pudera i stvoriti svilenkasti prirodni izgled.

Izvor: Minimagazin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/4-pravila-nanosenja-pudera-u-prahu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])