5 savjeta za svilenkastu i sjajnu kosu

Objavljeno: 28. 9. 2014 u 11:57h

Sve žene žele da njihova kosa bude zdrava, svilenkasta i sjajna. Da biste to postigli potrebno je mnogo odricanja, njege i truda.

kosa

Donosimo vam nekoliko savjeta uz koje ćete lakše doći do željene frizure.

Zaštita od toplote – Prije sušenja, feniranja, peglanja ili uvijanja figarom kosu je potrebno zaštititi od toplote. Zaštita će spriječiti isušivanje i lomljenje kose.

Odmaranje – Bez obzira na upotrebu zaštite od toplote, kosi je potreban odmor od fena, pegle i fogara. Stoga kosi omogućite odmor kad god je to moguće.

Voda – Hidratacija je važna za sveukupno zdravlje, pa tako i za zdravlje, ali i izgled kose. Pijte dovoljno vode dnevno kako bi kosa bila zdrava, snažna i sjajna.

Ulje – Njega uljem će omekšati grubu kosu i ispucale vrhove, te kosi vratiti sjaj. Osim toga, vratiće joj prirodna ulja koja gubi stalnim izlaganjem toploti. Za najbolji učinak kosu operite, potom umotajte u peškir kako bi upio višak vode, a zatim na kosu nanesite ulje. Kosu umotajte u topao peškir, ostavite da djeluje sat vremena, a potom isperite. Tokom ovog procesa kosa će biti topla zbog čega će se otvoriti pore, pa će ulje djelovati bolje.

Pivo i jabokovo sirće – Pivo ili jabukovo sirće pomoći će vam da sa kose uklonite sve nečistoće. Iseprite kosu mješavinom jabukovog sirćeta i vode kako bi bila sjajnija ikad. Osim čišćenja ostataka šampona i regeneratora, pivo će kosi obezbijediti i volumen.

Skraćivanje – Redovno skraćivanje vrhova je obavezno da bi kosa bila zdrava. Duga kosa, ali sa ispucalim vrhovima, nije lijepa, ma koliko željeli da imate dugu kosu.

Izvor: Ljepota.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/5-savjeta-za-svilenkastu-i-sjajnu-kosu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])