Evo kako da preventivno njegujete kosu

Objavljeno: 27. 9. 2014 u 14:34h

Spriječiti je bolje nego liječiti, a to se odnosi i na kosu i apsolutno je primjenljivo kada govorimo o njegovanju kose.

kosa

Najbolje vodite računa o kosi i najbolje je pazite kada uopšte ne dozvolite da se ona ošteti, jer je popravljanje kvaliteta daleko napornijii proces. Ovo ne znači da kosa ne treba da se farba ili tretitra na neki drugi način, već da se to mora uraditi planski i znalački.

Prevencija oštećenja kosa je način da na duži i jako dugačak rok imate kosu koja je kvalitetna i sa kojom ćete biti zadovoljni svaki put kada se pogledate u ogledalo, svaki put kada se očešljate i svaki put kada prođete rukom kroz kosu.

Za kvalitetnu kosu je nepohodno da se o njoj starate na pravilan način i to ne tako što ćete poslije nekog agresivnog tretmana da stavite pakovanje za oporavak kose, nego tako što ćete razmisliti i posavjetovati se prije nego što taj tretman uopšte uradite.

Promjena izgleda kose, promjena boje ili teksture treba da bude u skladu sa postojaćim stanjem kose i sa mogućnošću vlasi da podnese određene tretmane. Pravilna procjena sposobnosti vlasi da izdrži neki hemijski proces je ključna. Ne treba posebno da naglašavamo da ovakvu procjenu treba da da neko ko je za to kvalifikovan, pa je neophodno da se posjeti frizerski salon makar radi konsutacija.

Ako se kosa poslije tretmana pretvori u gumiranu masu ili ako se pretvori u žicu tada tretman nije trebalo ni raditi. Kosa koja je previše tretirana i previše oštećena to pokazuje. Moguće je to oštećenje i prikriti, ali to zahtjeva mnogo svakodnevnog truda i vještine u radu sa kosom, a rezultat uglavnom nije zadovoljavajući.

Farbanje kose u sopstvenom izvođenju je danas uobičajeno, a ujedno je i faktor koji najviše oštećuje kosu.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/evo-kako-da-preventivno-njegujete-kosu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])