Tajne koje kozmetička industrija ne želi da saznate (Foto)

Objavljeno: 22. 9. 2014 u 16:20h

Ona ima preko milijardu klijenata i jedna je od najjačih svjetskih industrija. Ipak, da nije sve tako “divno, krasno i ružičasto”, poznato je već odavno. Postoje mnogobrojne teorije zavjere, ali sledeće tajne su činjenice koje su nedavno izašle na vidjelo.

Jedina razlika između poznate i manje poznate kozmetike?

kr1

“Fensi” pakovanje. Cijena ne diktira uvijek kvalitet. Kada je riječ o poznatim markama šminke, većina ih koristi iste sastojke kao i manje poznate marke. Vi ne kupujete, zapravo, šminku već pakovanje i “ime”.

Želite da izgledate mlađe?

kr2

Koristite kreme i serume koji sadrže derivate vitamina A, kao što su retinol i retinal. Sledeći najefikasniji sastojak? L-askorbinska kiselina.

Mnogi proizvodi su opasni po zdravlje!

kr3

Skoro jedan od pet kozmetičkih proizvoda sadrži tragove formaldehida, poznate kancerogene supstance. Iako se još uvijek “vijeća” da li je izlaganje pomenutoj supstanci štetno ili ne, vi je možete zaobići u širokom luku izgjegavanjem proizvoda na čijoj se listi sastojaka nalaze: DMDM hidantoin, imidazolidinil urea, diazolinidil urea, natrijum hidroksimetilglicinat ili bronopol.

Olovni karmin

kr4

Vjerovali ili ne, istraživanje koje je obavljeno prije dvije godine pokazalo je da preko 400 popularnih nijasni karmina sadrži olovo.

Magična krema

kr5

Da, ona postoji i usporava proces starenja kože i do 90%, ali je samo jedna od deset žena koristi. Pitate se šta je u pitanju? Krema ili losion za sunčanje.

Losion u spreju

kr6

Da, on se mnogo lakše nanosi, ali imajte u vidu da prilikom nanošenja postoje i velike šanse da udišete štetne hemikalije koje završavaju u vašim plućima i krvotoku. Ukoliko se, ipak, odlučite da koristite losion za sunčanje u spreju, prvo ga našpricajte u ruku pa onda nanosite.

Investirajte u oruđe

kr7

Dobre četkice vam pomažu da šminku nanesete ravnomjerno kako biste dobili što prirodniji izgled. Čak ni najskuplja ili najbolja šminka neće izgedati dobro, ako je nanosite četkicama sumnjivog ili osrednjeg kvaliteta.

Puder protiv korektora

kr8

Ukoliko pokušavate da sve nepravilnosti prekrijete puderom, on će naglasiti bore i neće izgledati prirodno. Kada je riječ o puder, manje je više. Za sve druge stvari tu je korektor.

Šta to miriše?

kr9

Nažalost, ne postoji način da saznate. Mirisi se smatraju poslovnom tajnom u većini svjetskih zemalja te kompanije riječ “miris”, na listi sastojaka, mogu zamijeniti bilo kojom mirisnom hemikalijom koju imaju na raspolaganju.

Krema za oči

kr10

Ništa drugo do hidratantna krema koja se prodaje u duplo manjem pakovanju i po skoro pa duploj cijeni.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/tajne-koje-kozmeticka-industrija-ne-zeli-da-saznate-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])