Isidora Borovčanin sa Pala najljepša u BiH (Foto)

Objavljeno: 22. 9. 2014 u 10:41h

Isidora Birovčanin sa Pala proglašena je za najljepšu djevojku BiH, na sinoćnoj ceremoniji 19. po redu izbora za Miss BiH za Miss svijeta.

Isidora

Od 26 učesnica, u selekciju je prošlo 13 djevojaka koje su se borile za titulu Miss BiH.

Direkcija izbora za Miss BiH naglasila je kako se, pored promocije mladosti, ljepote, inteligencije i pozitivnih vrijednosti našeg društva, ovogodišnji izbor za Miss zasniva i na promicanju ljepote sa svrhom.

U prethodnim je godinama tako izbor za Miss BiH promovisao brojne teme- turizam, pomoć djeci s posebnim porebama, akciju doniranja krvi, prevenciju raka dojke, podizanje ekološke svijesti itd, a ove su godine učesnice Izbora dio akcije pomoći ugroženima od poplava, te su svojim akcijama nastojale pokazati solidarnost i humanost na djelu, tako su u svojim gradovima odvojile vrijeme za volontiranje u cilju prikupljanja hrane, vode, odjeće, higijenskih potrepština za stanovništvo pogođeno poplavama, piše Klix.

Direkcija je čitav događaj posvetila ovoj svrsi, te je čitav prihod od telefonskog glasanja publike, kako u Federaciji, tako i u RS-u upućen na račun Crvenom krsta , u cilju pomoći stanovništvu pogođenom poplavama.

Djevojke koje su se plasirale u super finale izbora za Miss BiH su: Ajla Memić, Isidora Borovčanin, Marina Golubović, Tamara Nišić, Medina Iskrić, Belma Ibrahimović, Antonija Vučić, Marijana Bjelica, Munevera Muratović, Ivana Gavrilović, Dajana Novak, Edina Pašalić i Tijana Tatić.

Robert Jovanović, predsjednik žirija i predstavnik Direkcije izbora za Miss BiH predstavio je djevojke koje su dobile lente za Miss šarma, interneta, televotinga i fotogeničnosti.

Miss šarma je Edina Pašalić (17) iz Gradačca, miss interneta, djevojka koja je dobila najveći broj lajkova na Facebook stranici Direkcije izbora za Miss BiH je Medina Iskrić (18) iz Gradačca.

Miss televotinga, djevojka koja je dobila najviše glasova publike je Marijana Bjelica (20) iz Sokoca, dok je za Miss fotogeničnosti proglašena Munevera Muratović (16) iz Živinica.

Za pobjednicu je glasao osmočlani žiri, kao i publika, a Zlatko Zubak, vlasnik licence za Miss BiH za Miss svijeta lente je dodijelio drugoj pratilji Miss BiH, Belmi Ibrahimović (20) iz Srebrenika, prvoj pratilji, Antoniji Vučić (18) iz Kiseljaka, dok je titulu Miss BiH za Miss svijeta ponijela Isidora Borovčanin (18) sa Pala.

Ukupni nagradni fond za Miss BiH koji je Direkcija izbora obezbijedila za pobjednicu iznosi 38.200 KM. Nagrade, između ostalog, uključuju: putovanje u London sa svim plaćenim troškovima, putovanje u Grčku za dvije osobe, sedmodnevni boravak u Neumu, kao i u hotelu Ilidža, a tu su i brojne nagrade koje uključuju odjeću, obuću, nakit, kozmetiku, frizerske i kozmetičke usluge, izradu modnih fotografija, umjetnička djela i brojne druge.

Pored toga, svih 26 djevojaka su od direkcije dobile video prezentaciju u vrijednosti od 700 KM.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/isidora-borovcanin-sa-pala-najljepsa-u-bih-foto/||claudebot