9 tajni savršenih očiju

Objavljeno: 30. 8. 2014 u 09:15h

Da li znate kako da vam šminka što duže ostane netaknuta? Ili koja nijansa sjenke najbolje odgovara vašoj boji očiju. Donosimo devet otkrivenih tajni kako da savršeno našminkate oči i da vam šminka ostane što duže na njima.

getty_rm_photo_of_woman_applying_bright_eye_shadow

Svijetli tonovi za svježiji izgled očiju

Oči našminkane svijetlim nijansama izgledaju odlično u časopisima i reklamama, ali da li je moguće da ih i vi našminkate isto? Ništa lakše! Na kapak nanesite nasvjetliju nijansu koju imate, a na nabor iznad njega stavite svjetlucavu. Za večernji izlazak, umjesto crnog ili smeđeg ajlajnera, iskoristite ajlajner u boji.

Istaknite prirodnu boju očiju

Naučite kako da na najbolji način istaknete prirodnu boju očiju. Za zelene oči ili one boje lješnjaka, probajte sa ljubičastom sjenkom ili ajlajnerom. Neutralne nijanse će istaknuti zelene, a tamnoplava, kao i ostale plave nijanse, plave oči. Ženama sa smeđim očima odgovaraju sve nijanse pa čak i one sa crvenim tonovima.

“Bistar” pogled

Bistre oči su ogledalo zdravog organizma. Međutim, nekada se može desiti da su oči “crvenkaste” zbog iritacije prašinom, vjetra ili alergije. Kapi za oči odlične su za uklanjanje crvenila, ali se ne smiju koristiti duže od tri dana zaredom. Crvenilo možete “zamaskirati” šminkom i tako što ćete po danu nanijeti bijelu olovku, a uveče crnu. Efekat je isti. Na kožu oko učiju nanesite žuti korektor.

Sakrijte podočnjake

Da biste uspješno sakrili podočnjake, na lice prvo nanesite hidratantnu kremu. Nakon toga nanesite prajmer pa preko njega korektor. Ne pretjerujte sa korektorom, jer možete dodatno naglasiti podočnjake. Smokey eyes stil šminkanja je idealan, jer ćete na taj način svu pažnju privući na oči, a ne na područje ispod njih.

Natečene oči

Natečene i umorne oči najbrže ćete osvježiti ako na njih stavite krastavac, kao i kesice zelenog ili čaja od kamilice. Povedite računa o ishrani te smanjite unos alkohola, kafe, duhana i soli.

Svjetlucava šminka

Svjetlucava šminka uvijek je moderna i savršeno stoji svim ženama, bez obzira na starosnu dob. Našminkajte se uobičajeno, a zatim preko kapaka, ali i ispod oka, nanesite svjetlucavu sjenku. Nemojte koristiti sjenke koje previše “vuku” na metalik boju.

Zaštitite šminku

Slojevito nanošenje šminke omogućava da oči duže ostanu našminkane. Prvo nanesite prajmer za oči preko cijelog kapka. Nakon toga stavite providni puder. Tek sada možete da nanesete sjenku ili ajlajner. Zadnji korak je ponovno nanošenje providnog pudera.

Savršene obrve

Počešljajte obrve kako biste vidjeli da li neki dio treba da se popuni. Za popunjavanje koristite smeđu sjenku ili olovku za obrve. Kada dobijete željeni oblik obrva, učvrstite ih pomoću gela.

Uvijte trepavice

S godinama trepavice postaju sve ravnije. Uz pomoć uvijača za trepavice, uvijte ih i pripremite za maskaru. Ako ste u mogućnosti, za neke posebne prilike, stavite vještačke trepavice. One će vašim očima dati dramatičan i seksi izgled.

Izvor: Minimagazin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/9-tajni-savrsenih-ociju/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])