One su dokaz da ljepota i pamet idu zajedno (Foto)

Objavljeno: 31. 7. 2014 u 12:56h

Mnogi modeli počinju da rade u ranim tinejdžerskim godinama, pa od obaveza nemaju priliku da završe fakultet, a nekada čak ni srednju školu. Ipak, postoje brojne manekenke koje dokazuju da možete biti i lepi i pametni. Ove dame su se ostvarile i na profesionalnom planu, ali su stigle i da ostvare akademske uspjehe. Pogledajte poznate modele koji ruše predrasude.

Džoan Smols

model1

Džoan Smols, koju je magazin “Forbs” uvrstio među top 10 najplaćenijih modela na svijetu, nije samo još jedno lijepo lice modne kuće “Viktorijas sikret”. Džoan je jednom prilikom izjavila da bi, da nije model, bila psiholog, jer je to diplomirala na Interameričkom Univerzitetu u Portoriku.

Sindi Kraford

model2

Sindi Kraford je željela da postane hemijski inženjer, ali joj se svijet modelinga sasvim slučajno desio. Pošto je bila đak generacije, dobila je punu stipendiju za Univerzitet Nortvestern. Ipak, posle jednog semestra, Sindi se ispisala jer je pobijedila na “Elit” takmičenju za modela godine. Ovo je vjerovatno bila pametna odluka, jer je 1995. godine bila najplaćeniji model na planeti, a poslije duge i uspešne karijere, Sindi se posvetila svojoj djeci.

Kristi Tarlington

model3

Iako je u posljednje vrijeme uopšte ne viđamo u medijima, devedesetih godina prošlog vijeka Kristi Tarlington je bila jedno od najpoznatijih imena u svetu modelinga. I pored toga, Kristi je diplomirala uporednu religiju i istočnjačku filozofiju na Univerzitetu u Njujorku. Nekoliko decenija kasnije, ova ljepotica je ponovo u školskoj klupi, jer želi da dobije master diplomu.

Kameron Rasel

model4

Ova ljepotica i “Viktorijas sikret” model istakla se inspirativnim govorom koji je održala na “Ted” konvenciji, u kojem je govorila o tome kako nije sve u izgledu. Video je pogledalo 7.5 miliona ljudi. Kameron je pohađala Univerzitet Kolumbija i željela da diplomira ekonomiju i matematiku, ali je 2005. odlučila da se bavi modelingom.

Džema Vord

model5

Ova Australijanka počela je da se bavi manekenstvom sa 14 godina, a godinu dana kasnije imala je debi na australijskoj nedjelji mode. Postala je najmlađi model koji se ikada pojavio na naslovnici američkog “Voga”. Takođe, ona se oprobala i kao glumica, a potom se posvetila studiranju na Univerzitetu Jejl kada je i prestala da se bavi modelingom.

Tajra Benks

model6

Tajra Benks je osamdesetih godina prošlog vijeka bila modni fenomen. Sada, kao “penzionisani” supermodel, Tajra se posvetila biznisu i postala jedna od najuticajnijih ljudi na svijetu, po mišljenju magazina “Tajms”. Godine 2012, Tajra je završila poseban program “Harvard” univerziteta koji traje nekoliko mjeseci, a koji joj je doneo biznis sertifikat. Ko još ima fenomenalnu karijeru, vodi TV emisiju koja je već godinama jedna od najgledanijih i ima sertifikat sa Harvarda?

Iman

model7

Uvijek elegantna supruga Dejvida Bouvija i dugogodišnji supermodel, Iman, je studirala pet jezika i političke nauke na Univerzitetu u Nairobiju. Da bi platila svoje studije, Iman je radila kao prevodilac. Jednog dana, modni fotograf ju je ugledao na ulicama njenog rodnog grada i lansirao je među zvijezde. Iman ne samo što je bila jedna od najplaćenijih manekenki, već je otvorila vrata mnogim crnim ženama koje su tada bile manje zastupljene u modnoj industriji.

Karli Klos

model8

Kao i Tajra, i Karli je riješila da završi program Univerziteta “Harvard”. Ova 21-godišnja ljepotica se već sedam godina bavi manekenstvom, a započela je i svoj biznis sa kolačićima. Ovi kolačići se prodaju na Njujorškoj nedjelji mode, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe.

Izvor: Blic.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/one-su-dokaz-da-ljepota-i-pamet-idu-zajedno-foto/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])