Sombre u kosi

Objavljeno: 26. 7. 2014 u 13:54h

Svake sezone na modnim pistama pojavljuju se novi modeli kojima se možemo već unaprijed veseliti zamišljajući ih u našim ormarima.

sombre-1

No, za većinu nas neki takav rad svjetskih dizajnera ostaće samo pusta želja ili ćemo se zadovoljiti nekim sličnim modelom po pristupačnoj cijeni. Baš kao i odjeća, i frizure svake godine uzimaju novi i zanimljiv pravac, pa vam za ovo ljeto donosimo tri top trenda kada je kosa u pitanju ili njeno oblikovanje, a možda neki možete da, ukoliko ste vještiji, isprobate u kućnoj radinosti ili kod frizera koji nema toliko visoke cijene.

SOMBRE: Već nekoliko godina mnoge žene su zaluđene ombre kosom, ali sada je konačno došlo vrijeme za malu promjenu, koja jeste minimalna, ali je prirodnija i jednako zanimljiva.

Naime, u posljednje vrijeme sve veći hit u svijetu frizeraja je sombre, koji se postiže izvlačenjem pramenova na isti način kao ombre, samo što je prelaz između svijetle i tamne boje kose “mekši”, suptilniji.

Sombre zapravo podrazumijeva svijetle pramenove na donjem dijelu kose, koji se šire prema tjemenu, postajući tamniji i kosa poprima “osunčani” efekat. Svjetlijih pramenova sada ima više, naročito oko lica, a boja između tjemena i krajeva kose se preliva i ne postoji oštri prelaz boja kao kod ombrea.

VELATERAPIJA: Iz Brazila nam je ovog ljeta stigla velaterapija – tretman koji pomoću plamena svijeće uklanja površinski ispucale vrhove kose. Navodno su anđeli “Victoria's Secreta” ludi za ovom tehnikom oblikovanja kose. Tretman je popularan kod brazilskih manekenki, koje njeguju dugu kosu i zapravo je ne šišaju redovno. Velaterapija, kako tvde frizeri koji ovaj tretman nude u salonima, je odlična za klijentkinje koje njeguju dugu kosu, za one koje su u fazi puštanja kose, a najviše za one kojima kosa puca na površinskom sloju. To se primjećuje kao sitne dlačice koje strše nakon pranja kose.

Najprije se na kosu nanosi hidratantni proizvod, koji ujedno sprečava da se pramen spali. Slijedi podjela kose na sitne pramenove koji se uvijaju te se brzim pokretima svijećom pale površinski “mrtvi” dijelovi kose. Treći korak je dubinska njega za obnavljanje, a sastoji se od šamponiranja kose uz masažu i maske koja djeluje pod toplotinim uticajem. Tretman, koji traje dva do četri sata zavisno od gustoće kose, završava šišanjem vrhova i stilizovanjem frizure.

MODERNI MINIVAL: Danas se više ne morate bojati da ćete izgledati previše čičkavo ako stavite minival, jer savremena tehnologija omogućuje moderni minival koji ispunjava vaše želje za loknama koje duže traju.

Uglavnom se radi o malo većim loknicama, odnosno o spiralnim uvojcima.

Najbolje od svega je što sve vrijeme imate lijepu frizuru, s kojom nemate puno posla. Odlučite li se za moderni minival, svakako popričajte sa svojim frizerom, neka vam savjetuje najbolji način održavanja takve frizure i hoće li to uopše odgovarati vašem tipu kose.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sombre-u-kosi/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])