Kako odabrati idealan puder za ljeto?

Objavljeno: 25. 7. 2014 u 20:08h

Kako se ljeti savjetuje laganija šminka čitav fokus je na puderu. Pročitajte kako da odaberete ključni sastojak lijepo našminkanog lica i blistate tokom ljetnjih dana…

puder

Koji je vaš tip lica?

Puder bi trebao da prikrije sve vaše nedostatke na licu, a istakne prednosti. Puder morate birati prema koži lica. Prvo provjerite da li je vaša koža masna, suva, normalna ili osjetljiva. Svaki ovaj tip lica zahtjeva poseban puder.

Najvažnije je da odaberete pravi puder za vaše lice. U prodavnici pronađite puder koji odgovara vašem tipu lica, a zatim i nijansu koja će prikriti sve vaše nedostatke.

Masna koža

Za masnu kožu morate odabrati puder koji je suv i koji će upiti masnoću sa vašeg lica. Matirani puder je idealan za vas. Bilo bi dobro da nakon nanošenja tečnog pudera nanesete i puder u kamenu ili prahu, koji će dodatno prikriti vaše nedostatke. Puder obavezno morate nanositi sunđerčićem koji će upiti višak masnoće.

Suva koža

Za suvu kožu idealan puder je onaj koji sadrži ulje ili vodu. Svakako prije nanošenja pudera morate nanijeti hidratantnu kremu za lice.

Normalna koža

Ukoliko imate normalnu kožu, vama puder ni ne treba. Međutim, ako se ipak odlučite za puder odaberite lagani prozračni puder ili kremu u boji. Ukoliko imate masnu kožu na nekim dijelovima lica onda odaberite blago matirani puder.

Osjetljiva koža

Osjetljiva koža zahtjeva posebnu njegu, pa samim tim i poseban puder. Ukoliko birate puder za osjetljivu kožu on mora biti antialergijski i mora biti rađen na bazi silikona.

Izvor: B92

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kako-odabrati-idealan-puder-za-ljeto/||claudebot