Kućna depilacija: Uklanjanje neželjenih dlačica uz pomoć brašna!

Objavljeno: 22. 7. 2014 u 12:46h

Ovo je nova metoda kada je u pitanju kućno uklanjanje neželjenih dlačica. Prednosti su joj što je potpuno prirodna, tako da nema bojazni od alergijskih reakcija, a obavlja se krajnje jednostavno i brzo…

vene-noge
Uklanjanje neželjnih dlačica zna da bude jako dosadan posao, ali bez njega ne možemo ni da zamislimo njegu tijela i održavanje ljepote. Ako ne volite da depilaciju obavljate u salonu, već se uvijek odlučujete za kućne varijante, sigurni smo da će vas interesovati šta je to depilacija brašnom!

Ovo je nova metoda kada je u pitanju kućno uklanjanje neželjenih dlačica. Prednosti su joj što je potpuno prirodna, tako da nema bojazni od alergijskih reakcija, a obavlja se krajnje jednostavno i brzo. Korjen dlačica s vremenom slabi i dlake postaju tanje i manje vidljive.

Uklanjanje dlačica sa lica

Potrebni sastojci: 10 ml svežeg limunovog soka, 1 šolja vode, 30 g brašna od leblebije.

Priprema i upotreba: Pomiješajte sve sastojke da smjesa bude bez grudvica, pa nanesite na lice. Ostavite da se osuši, 15-tak minuta, pa je skinite peškirom (jačim pokretima) u smjeru rasta dlačica.

Depilacija dlačica na tijelu

Potrebni sastojci: 1 bjelance, 1 kašika šećera, Pola kašike kukuruznog brašna.

Priprema: Jaču depilacijsku smjesu za cijelo tijelo dobićete mješavinom belanceta, kukuruznog brašna i šećera. Umutite bjelance sa šećerom, pa smjesi dodajte i kukuruzno brašno. Miješajte dok ne dobijete gustu pastu.

Upotreba: Nanesite je na suvu kožu u smjeru rasta dlačica i ostavite da se osuši, pa ogulite sa kože suprotno od smjera rasta dlačica. Na ovaj način ih uklanjate sa korjenom, možete je primijeniti i na gušće dlake, kao standardnu depilaciju i rezultat će trajati duže.

Izvor: Alo.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kucna-depilacija-uklanjanje-nezeljenih-dlacica-uz-pomoc-brasna/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])