Osvježite ormar za malo novca

Objavljeno: 26. 1. 2014 u 09:54h

Obnavljanje garderobe za većinu žena je uglavnom uslovljeno novčanim sredstvima. Uzimajući u obzir da je upravo prvi mjesec u godini onaj u kojem ljudi i najviše troše, finansija za novu garderobu uglavnom manjka.

moda

Zimsko rotiranje istih komada veoma brzo dosadi, ali postoji mnogo načina kako možete obnoviti svoj izgled bez mnogo izdataka.

Široki džemper preko svečanog komada

One dame koje žele večernju varijantu odjeće učiniti što opuštenijom, mogu to da urade na veoma jednostavan način. Dovoljno je da preko neke svečane haljinice obučete široki džemper i vaš izgled će biti podjednako zanimljiv i jedinstven.

Kupite jeftin par rukavica

Većina dama ni ne sluti da neke zanimljive rukavice koje možete pronaći na rasprodajama, koje su sada gotovo u svim buticima u punom jeku, mogu stajling iz dosadnog pretvoriti u više nego zanimljiv.

Stare dokoljenice

Nema žene koja u svom ormaru nema čarape do koljena i većina ih i nosi ispod hlača. Za promjenu ih možete nositi uz kratke hlače ili suknju, povrh gustih hulahopki. Uz njih idu i visoke čizme, i gležnjarice… U modi su i one industrijske, ali i one koje vam je isplela baka.

Novi ruž

Crvena boja ruža je apsolutni hit ove sezone, ali ako prestanete da robujete pravilima, stvorićete svoj sopstveni stil koji će se ljudima možda još više sviđati. Pritom niko neće primijetiti da svake sedmice nosite istu haljinu ako pomiješate jednom ruž u boji korala, a drugi put ružičasti.

Dodajte kaiš haljini i tunici

Nemojte odmah odbaciti ovu ideju. Ponekad se, kad nešto isprobate, zaista možete ugodno iznenaditi. Kaiš može zanimljivom učiniti i mršave, ali i dame punije građe. Dovoljno je samo da boja kaiša bude u suprotnosti sa bojom tunike i malo je onih koji će pomisliti da ste tu odjevnu kombinaciju već jednom nosili.

Zamijenite dugmad na kaputu

Kome još treba novi i skup kaput, kad ćete zamjenom dugmadi postići isti efekat. Razmislite s kojim biste kaputom, možda i debelom vestom, mogli to učiniti. Ne plašite se da kupite one u najluđim bojama jer će one učiniti vaš stil i više nego upečatljivim.

Kombinujte nekombinovano

Nosite visoke pete uz nešto na što biste inače nosili patike, ali vrijedi i obrnuto. Možda ne baš salonke uz trapez trenerku, ali uz pantalone ili helanke, zašto da ne. Izgledaćete neočekivano dobro. Možda je vrijeme da unesete novine u svoj stil.

Naglasite poprsje

Ne dubokim dekolteom, već ogrlicom. Krupnom i upadljivom ogrlicom možete privući pažnju i ujedno skrenuti pažnju sa ostalih dijelova tijela ili stajlinga, ako to želite.

Rajf ili traka u kosi

Zašto da ne. Bez obzira na to imate li dugu ili nešto kraću kosu, rajf čini čuda. Ne mora biti napadan ako to ne volite, već tanak s nekim metalik odsjajem ili cirkonom.

Helanke sa uzorkom

Jeftine su, a nude čudesne mogućnosti.

Za kraj, prokopajte malo po svom nakitu. Možda se nešto može aktuelizovati, nešto prepraviti. Novi nakit osvježava staru i iznošenu kombinaciju.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/osvjezite-ormar-za-malo-novca/||claudebot