Životne lekcije kojima nas uče naši ljubimci

Objavljeno: 8. 10. 2014 u 15:22h

Ako razmišljate da nabavite psa, međutim, još uvijek niste sigurni u svoju odluku, možda vam ovih nekoliko podataka olakša stvari.

dogeee

Podizanje i briga o psu nisu nimalo lak posao, ali na kraju se čitav taj posao može itekako isplatiti. Vlasnici su otkrili nekoliko stvari koje su ih o životu naučili njihovi mali i veliki ljubimci.

1. Bezuslovna ljubav

Ljubimci će vas voljeti bez obzira na sve, kroz dobra, ali i loša vremena. On će vas voljeti na vaše najbolje, ali i najgore dane pa čak i onda kad vam neće biti do duge šetnje.

2. Uzbuđenje

Iako psi mogu hodati 100 puta istom rutom po komšiluku, ona im nikada ne dosadi. Oni će uvijek biti uzbuđeni, opet će sve pronjuškati i živjeti u sadašnjem trenutku.

3. Granice

Psi se ponašaju dobro kad postoje jasno postavljene granice. Takođe, to važi i za nas: kada imamo jasno definisane granice, tada smo u mogućnosti da odredimo ono šta jeste i ono šta nije prihvatljivo ponašanje. Granice dovode do zdravih odnosa i veza.

4. Male stvari

Psi cijene male stvari, kao što su poslastice ili igranje u parku s drugima. Njima je dovoljno da vi svaki dan dođete kući, a budite sigurni da će znati da vam izraze zahvalnost. Mnogi bi mogli itekako puno toga da nauče od njih.

5. Intuicija

Vjerujte svojoj intuiciji. Psi se vode svojim instinktima, a mi smo takođe sposobni za to. Takođe, često se pokazalo kako nam je upravo taj unutrašnji osjećaj davao pravi odgovor.

6. Ljubav

Psi će svaki dan pronaći način kako da iskažu svoju ljubav i privrženost prema drugima, odnosno prema svom vlasniku. Izražavanje ljubavi je važno i donosi sreću vama i drugima.

Izvor: Index.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubimci/zivotne-lekcije-kojima-nas-uce-nasi-ljubimci/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])