Neplanirani seks čini čuda u seksualnom životu

Objavljeno: 15. 12. 2014 u 16:13h

Ako ne želite monotoniju u svojoj vezi, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste je “začinili”. Seks je veoma važan segment veze, tako da seksualni život ne treba zapostavljati, nego ga povremeno “osvježavati” novim idejama.

seks
Veoma je lako upasti u rutinu, zbog čega eksperti savjetuju da večeri posvetite sebi i svom partneru. Brak vas ne treba spriječiti da se zabavljate. Budite spontani i počnite raditi stvari koje ste radili kao mladi par.

Mnogi parovi kažu da osjećaju umor čim uđu u spavaću sobu i da samo žele spavati. Zbog toga eksperti preporučuju da mjesto za seks potražite u drugim prostorijama, da istražujete i da budete inovativni.

Fizički kontakt je veoma važan, a mnogi se ne mogu ni sjetiti kada su zagrlili partnera. Kako biste došli u raspoloženje za seks nekada je dovoljno da se prikradete partneru i zagrlite ga. Bliski kontakt će pomoći da odete “korak dalje”.

S partnerom pričajte o pozama u seksu koje ste pokušali raditi. Ne morate koristiti “prljave” riječi pri tome, nego se prisjetite ugodnih trenutaka i ponovo ih proživite. Posebni ciljevi vam ne trebaju, samo se opustite i uživajte.

Sjećate li se kada ste iznenadili partnera? To možete učiniti veoma jednostavno. Uđite s partnerom pod tuš kad najmanje očekuje. Možete obući nešto u čemu vas ranije nije vidio. Isplanirajte posebnu noć bez specijalnog razloga.

Razgovarajte o fantazijama, nemojte se stiditi i plašiti svog partnera. Nikad ne znate šta možete zajedno otkriti.

Igrajte razne igre, može i poker u skidanje.

Partneru možete slati i poruke koje će ga iznenaditi i uzbuditi. Dobra ideja je i otići na mjesta gdje ste išli dok ste se zabavljali.

Nemojte se plašiti reći partneru šta biste željeli pokušati. Muškarci vole kada žene preuzmu inicijativu u spavaćoj sobi. Predložite poze koje niste pokušali ranije.

Kupite svom partneru knjigu iz koje će naučiti o novim pozama i čitajte je zajedno.

Ne zaboravite ljubljenje tokom seksa. Često se dogodi da se parovi zanesu toliko da zaborave da ljubljenje donosi intimnost u vezu.

Izvor: Klix.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/neplanirani-seks-cini-cuda-u-seksualnom-zivotu/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])