Dvije riječi koje spašavaju vezu

Objavljeno: 1. 12. 2014 u 10:54h

I ne, nisu “volim te”.

thumbnail

Američki psiholog Vilijam Džejms tvrdi da je jedan od najčešćih bitnih razloga kraja veze upravo činjenica da se jedna ili obe osobe ne osjećaju cijenjeno, piše Index.hr.

Zato kaže kako su dvije male riječi koje mogu spasiti većinu veza, “hvala ti.”

“Problem nije u tome da nikad ne govorimo hvala, jer je sasvim normalno zahvaliti nekome kada za nas napravi nešto lijepo, problem je u tome da često ne vidimo da je netko napravio nešto lijepo jer je previše obično”, kaže Džejms.

“Hvala ti” se ne smije govoriti samo kad je sasvim jasno da druga osoba očekuje hvalu, potrebno je govoriti i u situacijama u kojima ona to ne očekuje.

“Ali podrazumijeva se da sam zahvalna”, rečenica za koju Džejms kaže da je jedna od najopasnijih u vezi.

Ako se podrazumijeva da smo zahvalni, lijepo je to svejedno naglasiti, jer partner možda ne zna da se vama podrazumijeva i samo misli da niste primijetile njegov trud.

Isto je i s muškarcima, većina njih nema potrebu zahvaliti djevojci ili ženi na večeri koju je satima pripremala jer im je tako nešto postalo sasvim normalno. Žena onda misli da je on ne cijeni i s vremenom se počinju udaljavati.

“Hvala ti”, male riječi koje vam mogu spasiti vezu.

Izvor: Index.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/dvije-rijeci-koje-spasavaju-vezu/||claudebot