Ovo je pet izgovora svakog muškarca koji se plaši braka

Objavljeno: 2. 11. 2014 u 19:11h

Ako ste solo, a ipak priželjkujete vjenčanje, vjerovatno ste upoznate sa stanjem na “terenu”.

vjencanje

Nije lako upoznati gospodina Pravog u današnje vrijeme, pogotovo kad je veliki broj muškaraca postao neodlučan. Ali, prema statistici jedne američke agencije za posredovanje pri upoznavanju partnera, ovih pet rečenica su najčešći izgovori zbog kojih muškarci bježe od bračne luke.

“Ona voli previše šefovati”

Ponekad ne možemo pomoći same sebi i prosto želimo biti dominantne. Zbog tih karakteristika smo uspješno zaključile ugovor na poslu i dobile unaprijeđenje. I dok većina muškaraca priželjkuje samopouzdanu i dominantnu ženu u spavaćoj sobi, bilo kakva uputa na drugim poljima života kod njih izaziva panični napad. Trebamo li spomenuti da veza i brak podrazumijevaju ravnopravnost partnera na svim područjima?

“Ona me želi promijeniti”

Žene su sposobne voljeti jednog muškarca bezuslovno. Ne, ne želimo vas promijeniti samo zato što mislimo da bi trebali baciti te srednjoškolske teme u smeće, ili ako iskreno priznamo da provođenje večeri uz video igrice ne smatramo vrhuncem zabave.

“Ona je previše posesivna”

Priznajemo, postoje žene koje pretjeruju s provjeravanjem svojih partnera do zabrinjavajućih proporcija, ali nisu sve žene takve. Na primjer kada preko telefona pitamo gdje ste, zanima nas upravo to – vaša lokacije. Ne mislimo da ste na sumnjivom mjestu i u sumnjivom društvu, već želimo izračunati kada ćete se vratiti kući i hoćemo li stići napraviti večeru prije toga.

“Ona je previše nesigurna”

Od djetinjstva smo izloženi fotografijama savršenih ženskih tijela, pričama superuspješnih poslovnih direktorica i šalama najpoznatijih komičarki. Da, ponekad smo nesigurne u svoje tijelo, inteligenciju i pamet, i želimo muškarca koji će shvatiti da je povremeno držanje dijeta, ili čitanje samopomoćnica – ok.

“Ona previše priča sa svojom majkom”

Mi pretjerujemo s razgovorima sa svojom majkom? Hahahahahahah, dobra šala.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/ovo-je-pet-izgovora-svakog-muskarca-koji-se-plasi-braka/||claudebot