5 znakova da je pored vas pravi muškarac, vrijedan truda

Objavljeno: 16. 10. 2014 u 20:02h

Osjećate leptiriće u stomaku kada ga ugledate, srce vam preskače kada ga pozovete, a dok ga ljubite topite se od zadovoljstva.

ljubav

Kada je hemija tako snažna čini vam se da je suđeno da budete zajedno. Ali, izgleda da i ne mora da bude tako.

“Često nam se dešava da snažnu fizičku vezu pogrešno tumačimo kao znak da je dvoje ljudi suđeno jedno drugom” – kaže doktor Pol Dobranski, osnivač sajta “womenshappiness.com”.

Da, hemija je ključna za trajnu vezu, ali nije jedina od presudnog značaja. Trebalo bi uzeti u obzir i druge faktore.

Najnovija istraživanja otkrivaju na osnovu kojih osobina svog partnera možete da predvidjeti uspjeh veze. Obratite pažnju da ih ne previdite…

Zna šta želi

Momak sa kojim planirate ozbiljnu vezu trebalo bi da može da formuliše svoje strasti i ciljeve na duže staze. Nije spreman da se veže dok god nema čistu predstavu o svojoj budućnosti i kako se vi uklapate u tu priču.

“Ako frajer nema ideju šta želi da bude “kad poraste”, onda je nemoguće da vam se obaveže za cio život” – kaže Dobranski.

Nemojte da pretpostavljate da će vremenom shvatiti šta želi jer ćete, kada se to desi, možda uvideti da se njegove ambicije ne poklapaju sa vašim.

“Ova greška je doprinela fenomenu “početničkih brakova” u kojima su parovi mladi, u dvadesetim godinama, gdje kasnije iznenada shvate da se razvijaju u različitim smerovima pa se razvode vrlo rano” – objašnjava Dobranski. “Ovo je moguće sprečiti dok god je i njemu i vama jasno šta planirate sa životom.”

Sve posmatra s vedrije strane

Skorašnja studija sprovedena na Univerzitetu Oregon jasno pokazuje da su žene, koje su bile u vezi sa optimističnim partnerom, bile zadovoljne u svojoj vezi. Nivo partnerovog optimizma direktno je uticao na dugovečnost veze. Osim što je lijepo da imate nekog pored sebe ko vam pomaže da sagledate vedrije strane života u teškim vremenima, partner koji je veseo umijeće i da zadrži pravilnu perspektivu i neće dopustiti da vas savladaju mali konflikti.

Važno je takođe da pored pogleda na život sa osmijehom na licu, vaš dečko može i vama da ga nabaci. To je važan ventil za stres za svaki par. Smisao za humor pomoći će vam da priježivite teška vremena sa kojima ćete se neizbežno suočiti u vezi. To vam pokazuje da vaš partner umije da se opusti i da ne shvata život previše ozbiljno. Plus, bolje ćete se provoditi zajedno.

Spreman je da se promjeni zbog vas

Istina je da ne možete promijeniti čoveka, ali vaš dečko trebalo bi da pokuša da sagleda svoje postupke zbog vas. Ako vas njegovo ponašanje iritira (recimo, nije dovoljno nježan u pojedinim situacijama), on bi trebalo da bude spreman da vas sasluša i uvaži vaše sugestije.

“Kad je muškarac iskreno zaljubljen, on je više samokritičan i spreman je da radi na aspektima svoje ličnosti koje vam smetaju” – kaže Dajana Kiršner, autorka dijela “Love in 90 Days”.

Studije su pokazale da partneri koji su u srećnom braku poprilično promjene jedno drugo tokom vremena. Što je još važnije, čovek bi trebalo da posjeduje sposobnost da se promjeni i raste uz vas – na primjer, spreman je da ide sa vama u galeriju ili muzej, iako je okoreli ljubitelj boksa.

“Ako nije spreman da utiče na svoja interesovanja kako bi se uskladio sa vama, vi ćete ga vrlo brzo prevazići” – objašnjava Kiršner. Velike su šanse da ćete postati uznemireni i nezadovoljni pa će budućnost vaše veze postati neizvjesna.

On je još pomalo misteriozan

Početak veze uvijek je super uzbudljiv zbog toga što još upoznajete jedno drugo. Ali, čak i pošto se nepoznanica izgubi, od presudnog značaja je da vas vaš partner pomalo drži u neizvjesnosti. Ako nikada ne možete sa sigurnošću da predvidite njegov slijedeći korak, to je u stvari sasvim u redu. U početku ćete možda osjećati veću bliskost sa dečkom koji sa vama dijeli mnoštvo ličnih informacija, ali vremenom na taj način rizikujete da izgubite intrigantnost koja vas je i pri-vukla kod njega na početku. Može da se desi da počnete da ga posmatrate više kao prijatelja nego kao romantičnog partnera. Naravno, bitno je da bude otvoren u pogledu važnih stvari, kao što je recimo njegova porodica, ali bi i tu trebalo da zadrži određene granice. Otkrivanje svakog detalja iz njegovog života jednostavno ubija vezu. Dobar znak u ranim stadijumima veze: ne istresa vam sve privatne detalje svojih ortaka.

“To je pokazatelj da umije da sačuva tajne”, kaže Kiršner.

Odgovorno raspolaže novcem

Konflikti u vezi s novcem vjerovatno će se pojaviti u svakoj vezi (to je jedna od tema oko koje se parovi u dužoj vezi najčešće svađaju), a način na koji raspolaže novcem otkriva dosta o njegovom karakteru. Pozitivni znaci: na vrijeme plaća sve račune, pokriva minus u banci, trudi se da kupuje na rasprodajama i raspituje se o odnosu kvaliteta i cijene određenih proizvoda.

“Osoba koja ne vodi računa o svom novcu pokazuje nedostatak strpljenja i samokontrole” – kaže Dobranski.

Štaviše, muškarci koji su finansijski nemarni imaju mnogo zajedničkog sa muškarcima koji varaju. Naravno, ne želite da budete sa škrticom. Ako se frajer ne “otvori” s vremena na vrijeme, to može da znači da će biti škrt i na drugim poljima, recimo u krevetu ili po pitanju kompromisa u svađama.

Izvor: Cosmopolitan

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/5-znakova-da-je-pored-vas-pravi-muskarac-vrijedan-truda/||claudebot