Kako da zadržite čovjeka svog života

Objavljeno: 18. 9. 2014 u 20:38h

Postoje parovi za koje jednostavno znate da će raskinuti prije ili kasnije. Oni nikako nisu jedno za drugo, stalno se svađaju i ne razumiju se.

ljubav

Da li ste i vi u vezi poput ove? Da li ste sve pokušali, ali ipak osjećate da niste jedno za drugo, ma koliko se voljeli. Ne dižite ruke, jer sigurno postoji još nešto što niste pokušali kako biste ostali zajedno. Donosimo pet savjeta šta da uradite ako želite da vaša veza traje zauvijek.

Preuzmite odgovornost za svoja osjećanja

Ako vjerujete da od vašeg partnera zavisi da li ćete biti srećni, zadovoljni i koliko ćete vrijediti, pravite veliku grešku. Živite svoj život, koji je samo vaš i morate samostalno da se borite da budete srećni i da ne zavisite od nikoga. Ako se posvađate s njim, ne kažnjavajte ga šutnjom i ignorisanjem. Recite mu sve što mislite, ma koliko to bolno bilo. Nipošto ga ne kažnjavajte tako što ćete kazniti sebe. Prevara, padanje u depresiju te okretanje alkoholu (i drugim porocima) samo će kazniti vas. Naučite da se izborite sa svim situacijama koje vam život donese, a da biste bili dovoljno jaki za to, prvo morate naučiti da volite sebe.

Svakodnevno mu pokažite koliko vam je stalo

Da li mu svakodnevno pokazujete koliko ga volite? A on vama? Da li ste uvijek tu jedno za drugo, bez obzira na sve? Veza se temelji na ljubavi, nježnosti i saosjećanju, ali partneri, posebno oni koji su u dugim vezama, ponekad jednostavno zaborave na to. Budite iskreni: koliko često mu pokazujete da vam je stalo, a koliko krivite za stvari za koje možda i nije kriv? Ako ste kritični prema partneru, postoji velika mogućnost da ste i samokritični. Opustite se, zavirite u svoje srce i dopustite da veza bude baš onakva kakvu je i zaslužujete.

Naučite da volite, a ne da kontrolišete

U vezama partneri najčešće imaju dva cilja; da nauče da vole sebe i druge ili da kontrolišu druge, steknu ljubav i izbjegnu bol. Ako podsvjesno izaberete da učite, spasićete vezu. Međutim, ako izaberete kontrolu, budite spremni da ćete ostati sami.

Uživajte u vremenu koje provodite zajedno

Vrijeme provedeno sa partnerom, nježnost, zajednički smijeh, poljupci i svaki zajedno proživljen trenutak osnova su za jaku i stabilnu vezu. Ali, ako to radite samo zato što vam je prešlo u naviku, ne nadajte se da će veza baš potrajati. Veze napreduju kada partneri obostrano uživaju u stvarima koje rade zajedno. Ako neko od njih ili čak oboje takve trenutke uzimaju “zdravo za gotovo”, veza je osuđena na propast.

Budite zahvalni na svemu lijepom što ste prošli zajedno

Budite zahvalni na svemu dobrom i lijepom što vam se desilo od kada ste zajedno. Zaboravite na loše stvari i nemojte se žaliti zbog nečega što je davno prošlo. Ljubavna veza se zasniva na uzajamnom poštovanju i komunikaciji te pružanju nježnosti. Ako ste oboje svjesni toga te se ponašate u skladu s tim, vašu vezu ništa neće moći da naruši.

Izvor: Minimagazin

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/kako-da-zadrzite-covjeka-svog-zivota/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])