Veza će vam duže trajati ako partnera tretirate kao psa

Objavljeno: 1. 8. 2014 u 18:37h

Britanski stručnjak za međuljudske odnose Sloun Šeridan-Vilijams smatra da za dobro funkcionisanje veze treba tretirati partnera kao psa.

ljubavni par i pas

Njena teorija glasi: “Ako želite da vam vaša polovina uzvraća istom bezuslovnom ljubavlju kao i vaš pas, dresirajte je na isti način”.

Ovaj “životni trener” smatra da “partneri koji slijede psihološka pravila namijenjena štencima imaju zdrave partnere koji ih vole”.

Temelj ove “tehnike” oslanja se na četiri principa: povjerenje, poštenje, poštovanje i integritet.

“Kada dresiramo mladog psa koji tek uči da uzima obroke u određeno vrijeme, sigurno mu nećemo dati cijelu vreću kroketa da sam odluči koliko mu je dovoljno. Mi odlučujemo umjesto njega. Na isti način, ne treba partneru nuditi sve kao na pladnju”, ističe Šeridan-Vilijams, prenosi “Dejli mejl”.

Ona, takođe, podsjeća da imamo običaj da nagrađujemo pse kada se dobro ponašaju. Po istoj logici, ako date sve partneru bez razmišljanja, nikada se neće potruditi da vam ugodi. Uzimaće sve zdravo za gotovo i nikad neće imati osjećaj da treba da se izbori za vašu pažnju.

“Ako vaš pas potrči za nekom vjevericom u parku, nemate nikakvu šansu da ga stignete trčeći za njim, već gledate kako da mu skrenete pažnju. Isto pravilo važi i u vezi: trčeći stalno za partnerom ostavljate utisak da ste uvijek tu, prisutni, što ga neće obavezno navesti da vas više voli. Ponekad se treba udaljiti od partnera kako bi mu dali priliku da on krene za vama”, objašnjava Šeridan-Vilijams.

“Kada se obraćate psu, uvijek jasno kažete šta želite. Učinite to i sa vašom polovinom. Nemojte slati šifrovane ili nejasne poruke. Nemojte tjerati partnera da čita između redova”, navela je ona, posebno savjetujući partnere da nikada ne pokazuju strah.

“Nikada ne pokazujte strah. Kada vaš pas vidi da drhtite, on se uznemiri. Primjenite istu psihologiju i na vašeg partnera: nikada mu ne pokazujte da se plašite da ćete ga izgubiti. Radite na svom samopouzdanju umjesto da stalno trčite za partnerom i budete u strahu da će vas napustiti”, zaključila je ona.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/ljubav-i-seks/veza-ce-vam-duze-trajati-ako-partnera-tretirate-kao-psa/||claudebot