Sedam načina da osvježite spavaću sobu za samo jedan vikend

Objavljeno: 24. 7. 2014 u 17:02h

Dosadio vam je izgled vaše spavaće sobe? Fali vam vremena, novca i inspiracije da biste nešto značajno promijenili? Zašto ne biste odvojili jedan vikend i svoju spavaću sobu pretvorili u oazu mira. Uz pomoć sljedećih par savjeta i trikova uvjerićete se koliko je to u stvari jednostavan, jeftin i brz posao.

Nabavite lampe

lampe

Nabavite dvije iste stolne lampe i stavite sa obje strane kreveta. Ako već imate lampe, budite maštoviti te prebacite marame preko njih ili zamijenite abažur. Ukoliko se odlučite za neki određeni dezen, slobodno idite korak dalje. Naime, iskombinujte lampe sa, primjera radi, zavjesama ili ramovima za slike.

Osvježite posteljinu

krevet

U vrelim ljetnim danima razmislite da promijenite posteljinu. Najbolje bi bilo da se odlučite za jednostavnu bijelu posteljinu napravljenu od stopostotnog pamuka. Da biste “razbili” bjelinu, ubacite par jastuka i prekrivač u nekoj veseloj boji.

Izbacite višak jastuka

jastuci

Stručnjaci preporučuju da se iz spavaće sobe izbace svi jastuci koji se ne koriste. Sasvim je dovoljno da imate po jedan “normalni” jastuk te po još jedan ergonomski jastuk za vrat. Sve ostalo je suvišno, jer skuplja prašinu i predstavlja idealno leglo za bakterije i grinje.

Ogledalce, ogledalce

ogledalo

Ogledalom ćete vizuelno povećati spavaću sobu i dodati svjetlost. Postavite u jedan od uglova u spavaćoj sobi. Ako želite da vam ogledalo visi sa plafona, u bolje opremljenim radnjama možete pronaći svu potrebnu opremu. Još vam samo ostaje da svoju “jaču polovinu” zamolite da postavi ogledalo i možete krenuti sa ogledanjem i uživanjem.

Vaša mala umjetnička djela

fotografije

Dosadili su vam gobleni i stare slike koje godinama gledate na zidovima? Zašto u svoj prostor za relaksaciju i odmor ne biste stavili nešto svoje? Izaberite omiljene slike vaše porodice, kućnih ljubimaca ili one sa putovanja. Kupite ili napravite ramove raznih boja i veličina i stavite slike u njih. Ramove stavite svuda po sobi – na zidove ili na natkasne. Neka vam vaše uspomene iz prošlosti budu “pokretači” u budućnosti.

Okrečite zid

Paris-interior-idea-Headboard

Najjednostavniji i najbrži način da osvježite spavaću sobu je krečenje. Izaberite jedan zid, najbolje bi bilo onaj iznad kreveta i obojite ga nekom super veselom bojom. Isti efekat ćete postići ako na zid zalijepite neku ultra-modernu tapetu.

Maštovite ručke

rucke

Stare ručke na ormarićima i ladicama zamijenite novim, neobičnijim i zanimljivijim. Ovo je jednostavan i jeftin način da nešto promijenite u svojoj spavaćoj sobi. Isto tako, ladice možete da prefarbate raznim bojama – to će samo dodatno poboljšati izgled vaše spavaće sobe.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/kuca-i-vrt/sedam-nacina-da-osvjezite-spavacu-sobu-za-samo-jedan-vikend/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])