Ovo su namirnice dobre za kosu

Objavljeno: 5. 12. 2014 u 15:06h

Lijepa, sjajna i bujna kosa podjednako je privlačna i muškarcima i ženama.

kosa

Ovo su namirnice koje će vam sačuvati kosu na glavi.

Losos

Bogat je omega-3 masnim kiselinama, što ga čini jednom od najboljih namirnica za sprečavanje gubitka kose. Najviše omega-3 masnih kiselina pronaći ćete u namirnicama poput lososa, tunjevine, oraha i kelja.

Špinat

Prepun je vitamina, minerala i antioksidanata što odgovara kosi, ali će i vašoj koži dati sjaj. Pomaže u regulisanju probave, a dobar je i za zdravlje očiju i kostiju.

Jaja

Vrlo su hranljiva, a dobra su i za zdravlje očiju. Jaja sadrže sve esencijalne aminokiseline i podižu nivo dobrog holesterola.

Žitarice

Dobar su izvor biotina koji je odličan za zdravlje kose. Osim toga, poboljšavaju imunološki sistem i krvni pritisak.

Mrkva

Sadrži beta-karoten koji proizvodi vitamin A, a on pomaže u proizvodnji hranljivih ulja koja su bitna za zdravlje kose.

Školjke

Iako su najpoznatije kao moćan afrodizijak, školjke su i odličan izvor cinka. Nedostatak cinka u organizmu može dovesti do gubitka kose, pa i trepavica. Cink možete naći i u orasima, govedini i jajima.

Sočivo

Obiluje esencijalnim mineralima i vitaminima, što je dobro za vašu kosu.

Izvor: net.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/ovo-su-namirnice-dobre-za-kosu/||claudebot