Napravite sami: Domaći piling za sjajan i ujednačen ten

Objavljeno: 5. 12. 2014 u 17:01h

Pored svakodnevnog režima njege kože, potrebno je da jednom do dva puta sedmično radite i piling. Na taj način ćete eliminisati sve mrtve ćelije kože koje veoma često mogu zapuštiti pore i uzrokovati nastanak akni i bubuljica te ćete pospješiti sam proes obnavljanja kože.

ljepota

Takođe, piling poboljšava apsorpciju krema i maski koje koristite te na taj način uspijevate izjednačiti ten. Na tržištu se mogu pronaći mnogobrojni pilinzi koji su prilično skupi, ali i potencijalno opasni po kožu (njihovi sastojci mogu uzrokovati iritaciju kože). Kako biste to izbjegli, napravite sledeći piling koji će vašoj koži vratiti njen prirodni sjaj, ali i ujednačiti ten.

Sastojci

lje2

  • dvije kašike šećera
  • jedna kašika jačeg zelenog čaja

Skuvajte jednu kesicu zelenog čaja u 80 ml vode. Sačekajte da se ohladi (potrebno je da bude mlak) te jednu kašiku pomiješajte sa šećerom kako biste dobili pastu. Dobijeni piling nanesite na vlažno lice te nježno trljajte kružnim pokretima koristeći prste, tri do pet minuta. Nakon toga lice isperite mlakom, a zatim i hladnom vodom. Posušite lice i nanesite hidratantnu kremu.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/napravite-sami-domaci-piling-za-sjajan-i-ujednacen-ten/||claudebot