Kako da spasite uništenu odjeću?

Objavljeno: 16. 11. 2014 u 15:46h

Bez obzira šta se dogodilo sa vašom odjećom, ponekad joj ima spasa. Prije nego bacite omiljeni komad odjeće pročitajte naše savjete.

odjeca

Mrlje od dezodoransa na odjeći ćete očistiti tako što ćete ih dobro istrljati sokom od limuna i isprati vodom. Ako su mrlje tvrdokorne, napravite pastu od sode bikarbone i vode i nanesite na mrlje. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, a zatim odjeću operite na uobičajan način.

Mrlje od pudera ćete ukloniti tako što ćete direktno na mrlju nanijeti pjenu za brijanje i dobro istrljati, a zatim oprati kako inače perete.

Mrlje od karmina je dovoljno da pošpricate lakom za kosu i sačekate nekoliko minuta. Zatim operite odjeću kako je inače perete.

Obuću od antilopa ćete najlakše očistiti turpijom za nokte. Samo trebate da budete nježni.

Kožnu obuću istrljajte četkicom za zube koju ste predhodno umočili u razblaženo sirće. Takođe, možete je očistiti i losionom za tijelo.

Ako vam obuća smrdi, naspite preko noći sodu bikarbonu, a sutradan je usisajte.

Ako vam se rajfešlus zaglavio, dovoljno je da nanesete na njega nekoliko kapi ulja i lagano ga povučete prema dole.

Izvor: Ljepota.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/kako-da-spasite-unistenu-odjecu/||claudebot