Vitamin E, rukavice i mlaka voda čuvaju kožu ruku u jesen

Objavljeno: 12. 11. 2014 u 16:50h

U jesen rukama treba intenzivnija njega, a prvi korak je piling koji omogućuje bolje zadržavanje vlage. Pomoći će kreme na bazi vitamina E, ali ne i petrolej.

vitamin-e-rukavice-i-mlaka-voda-cuvaju-kozu-ruku-u-jesen-504x335-20141145-20141112130300-81756b5f16cb30259c1c9627682fe313

Uz lice ruke se najviše izložene uticajima hladnoće i vjetra tako da tokom jeseni traže intenzivniju njegu. Najbolje ih je prati u mlakoj vodi s blagim sapunom pa potom dobro osušiti. Ako ih dobro ne osušite, ispariće sva vlaga što će izazvati pucanje i ljuštenje kože. Vruću vodu najbolje je izbjegavati jer skida prirodna ulja s kože i isušuje je.

Piling garantuje bolje zadržavanje vlage

Njega kože ruku počinje pilingom kojim ćete ukloniti mrtve stanice kože i prljavštinu. Piling ruku najbolje je raditi jednom sedmično što će omogućiti koži da bolje zadržava vlagu i upija kremu.

Kreme na bazi vitamina E i ulja sprečavaju ljuštenje

Kožu ruku treba štititi hidratantnim kremama s vitaminom E, zaštitnim faktorom i s anti-ageing učinkom. Odličan izbor su i kokosovo ulje i shea maslac, dok kreme na bazi petroleja treba izbjegavati jer uzrokuju pucanje kože. Pomoći će slikoni i emolijensi koji zaključavaju vlagu, omekšavaju kožu i poboljšavaju tonus.

Ne preporučuje se koristiti balzame za tijelo jer nisu dovoljno gusti, a samim time se i lako ispiru, piše Elle Canada.

Rukavice – saveznik lijepe kože

Kod čišćenja i pranja suđa preporučuje se nositi gumene rukavice koje štite od štetnih hemikalija koje mogu izazvati crvenilo i upalu kože. Osim kod kućanskih poslova za dubinski oštećeno kožu najbolje je prije spavanja ruke namazati hidratantnom kremom te navući pamučne rukavice. Na taj ćete način nahraniti kožu.

Izvor: 24sata.hr

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/vitamin-e-rukavice-i-mlaka-voda-cuvaju-kozu-ruku-u-jesen/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])