5 trikova iz kuhinje koji će da vam olakšaju život

Objavljeno: 4. 11. 2014 u 20:34h

Pridržavajte se pravila da uz obrok ne treba piti vodu, jer će ona, pogotovo ako je hladna, usporiti probavu.

kuhinja

1. Zdravija varijanta ulja

Za prženje, kuvanje i pečenje dobro je koristiti ulje od sjemenki grožđa i kokosovo ulje, jer ta ulja mogu da izdrže temperature i do 500 ºC. Za razliku od njih, hladno presovana ulja termičkom obradom gube korisna svojstva.

2. Uz obrok ne pijte vodu!

Pridržavajte se pravila da uz obrok ne treba piti vodu, jer će ona, pogotovo ako je hladna, usporiti probavu. Voda ispire fermente koje luči organizam da bi probavio hranu, pa njen veći dio truli, a ti otrovi se skladište u crijevima. Najbolje je prvo piti tečnost (vodu, kafu, sokove) pa poslije jesti.

3. Analgetik iz kuhinje

Evo jednog prirodnog lijeka protiv bolova, glavobolje ili zubobolje: pola kašičice mljevenog đumbira pomiješati sa malo meda i razmutiti u pola čaše vode, čaja ili soka od pomorandže i popiti. Djeluje brzo.

4. Pasulj sa bosiljkom

Kad pripremate pasulj, na kraju, uz so, beli luk i druge začine dodajte i malo bosiljka, jer on sprečava nadimanje. Ovaj neprijatni osjećaj u stomaku možete izbjeći i ako pasulj jedete bez hljeba, odnosno bez ugljenih hidrata.

5. Začini na kraju

Kad pripremate supe, sos ili kuvano jelo, začine i maslinovo ulje dodajte na kraju. Tako će sačuvati korisna svojstva i ljekovitost, a jelu će dati jaču aromu.

Izvor: Prva.rs

 

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/5-trikova-iz-kuhinje-koji-ce-da-vam-olaksaju-zivot/||claudebot