Napravite sami: Čudotvorna hidratantna maska za lice

Objavljeno: 28. 10. 2014 u 12:36h

Suva koža čest je problem sa kojim se susreće veoma velik broj žena. Kako biste koži vratili njenu hidrataciju, potrebno je da pijete dovoljne količnine vode (jer ljepota dolazi iznutra), ali i da redovno nanosite hidratantnu kremu. Ipak, kada je riječ o kremama, one mogu biti i prilično skupe, a često je i prilično teško utvrditi (obzirom da se na tržištu nalaze stotine istih) i koja je najbolja. S druge strane, sledeću masku možete napraviti sami, a ona će učiniti pravo čudo za vašu kožu i to već nakon par tretmana. Evo i kako da to uradite.

mm

Kefir je fermentisani mliječni proizvod koji ima mnogostruke zdravstvene koristi. Koliko je dobar za unutrašnjost tijela toliko je dobar i kada se koristi površinski odnosno na koži. Mliječna kiselina i proteini nježno uklanjaju mrtve ćelije kože te joj vraćaju neophodnu hidrataciju.

Ova maska je zaista čudotvorna, jer tek nakon par korištenja koža postaje blistava, hidratizirana i zdrava. Da biste je napravili, potrebni su vam sledeći sastojci:

  • jedna kašika kefira
  • jedna kašika meda
  • pola kašike maslinovog ulja (ukoliko imate prirodno suhu kožu).

Pomiješajte pomenute sastojke te nanesite na čisto lice. Nakon deset do petnaest minuta masku isperite hladnom vodom te lice posušite “tapkanjem”. Tretman možete ponavljati svaki drugi dan.

Izvor: minimagazin.info

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/korisni-savjeti-1/napravite-sami-cudotvorna-hidratantna-maska-za-lice/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])